Baranjsko selo Lug i ove godine u sklopu dana sela organizira festival paprike. Proizvodnja crvene paprike tradicionalno je povezana sa ovim baranjskim selom, te je tako upravo crvena paprika iz Luga tražena kao dodatak za sva jela koja zahtjevaju osebujnu aromu paparike, bilo slatke ili ljute.

paprika-mljevena

Priprema fiš paprikaša ili čobanca ne može se zamisliti bez ovog dragocjenog začina, a da se ne spominje svinjokolja i priprema svih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda, kobasica,krvavica, kulena,kulenovih seka, kojima je crvena paprika , uz kvalitetno meso osnovni sastojak.

o4.listopada sa početkom u 10 sati otvara se već tradicionalna manifestacija Paprika fest u Lugu. Do 11 sati predaju se uzorci paprike, te će nakon ocjenjivanja u 15 sati biti proglašen ovogodišnji pobjednik – proizvođać najbolje crvene paprike za 2014 godinu.

Uz kulturno umjetnički program koji će se održavati čitavog dana za 17 sati predviđena je i fišijada, kuhanje fiš paprikaša u kojem će biti upotrebljena i paprika sa ovogodišnjeg natjecanja.

Paprika_01

baranja.hr  Iva Arači

Website Apps