HRVATSKA IMA PREDSJEDNICU

12. siječnja 2015.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin točno u 22 sata objavio je kako je Kolinda Grabar Kitarović nakon što je obrađeno 97,75 posto biračkih mjesta odvojila 50,54 posto glasova, a Ivo Josipović 49,46 posto. Odziv birača bio je 58,93 posto.

Do sada je obrađeno  99,42% biračkih mjesta i rezultati govore da je Hrvatska dobila prvu predsjednicu. Kolinda Grabar Kitarović ima 50,42 posto, Ivo Josipović 49,58%.
slavlje-u-hdzu.jpg
„Imamo predsjednicu!“ uzviknuo je šef HDZ-a Tomislav Karamarko: „Hrvatski narodu uvijek kad je potrebno donese prave odluke i večeras je donio pravu odluku, pravi izbor – za predsjednicu smo dobili hrabru ženu.“
karamarko-kit.jpg“Drage moje hrvatice i hrvati diljem RH i BiH i diljem svijeta. Dragi hrvatski državljani, dobra večer svima u veličanstvenoj noći u kojoj smo ostvarili pobjedu za našu voljenu Hrvatsku. Kad sam krenula u ovu bitku, mnogi su mi govorili što ti to treba. Ja se ne predajem i tako ćemo raditi za Hrvatsku. Ne dam da mi nitko kaže da Hrvatska neće biti bogata. Hrvatska će biti najrazvijenija zemlja Europske unije i svijeta. To vam obećajem”, rekla je na početku svog govora zahvale buduća predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. “Hvala vam na riječima domoljublja, vjere u sebe. Jer narod koji ne vjeruje u sebe i ne voli druge, ne voli niti sebe. To što volimo svoje to znači da poštujemo druge. Ovo je Hrvatska, a ne regija i brinut ćemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima, o 318.000 nezaposlenih, 320.000 pod blokadom, tisućama mladih koji odlaze, o svima kojima je pomoć potrebna. Dat ćemo uzlet poduzetnicima, jer mi smo ti koji ćemo zajedno izvući. Vjerujmo u sebe. Možemo i hoćemo. Hrvatska to zaslužuje, uzviknula je Grabar Kitarović.

Tatjana Mautner/Radio Osijek

Večeras Vam mogu dati tri obećanja: Od prve sekunde ću početi raditi za našu Hrvatsku, neću stati raditi i neću stati biti među narodom jer moram se boriti za vas. Drugo je da idemo dalje zajedno bez podjela, idemo kao ujedinjena Hrvatska, bit ćemo snažniji, bit ćemo samopouzdaniji. Hrvatska može bolje. Hrvatski narod to zaslužuje”, rekla je Grabar Kitarović koja je u svom govoru zahvalila trojici svojih protukandidata – Josipoviću, Milanu Kujundžiću i Ivanu Sinčiću.

Novinari iz Josipovićevog stožera javljaju kako je pola sata prije nego što je Hrvatin objavio rezultate u DIP-u, Ivo Josipović rekao “Gotovo je, gospođa je pobijedila”. Ivo Josipović svojoj je suparnici čestitao oko 22,40. „Pobijedila je u demokratskoj utakmici i još jednom joj čestitam“, rekao je Josipović: „Razlika je vrlo mala, ali to je bit demokracije – pobjeđuje onaj tko osvoji više glasova.”

josipovic-u-hndu.jpg

“Prednost Kolinde Grabar Kitaorvić je 20 do 30 tisuća glasova. Krivo sam prognozirao da veći izlazak paše Ivi Josipoviću. Vidjet ćemo. Prvi put Hrvatska ima predsjednika/icu za nekoliko glasova. Kako god završi to će biti tijesna pobjeda. To je to”, prva je reakcija premijera Zorana Milanovića na izborne rezultate po kojima vodi Kolinda Grabar Kitarović. “Mi smo bili teret Josipoviću, mi smo u teškom poslu, onaj tko nema kičmu to ne treba raditi. Kampanja je bila sektaška. Kolinda Grabar Kitarović se predstavljala kao militantni vojnik svoje stranke. Ovo je bila kampanja u sedam rečenica, koje je stalno ponavljala. To je činjenica. Ako je ovo volja naroda onda dobro. Ako presude glasovi dijaspore, ja nemam problema s time”, rekao je Milanović.

Website Apps