Djelatnici Ministarstva poljoprivrede iskoristili su prvi radni dan u 2015 godini da pripreme sve potrebno da poljoprivrednici koji koriste plavi diesel imaju što prije mogućnost da isti i nabave uz predočenje iskaznica.

Poljoprivrednicima plavi diesel za 2015. od srijede

Uobičajeno je dosadašnjih godina bilo da je korištenje kvote bilo moguće tek krajem siječnja, te je ovaj potez pokazatelj kako se u radu Ministarstva ipak nešto mijenja -na bolje.

Kvota za ovu godinu iznosi blizu 160 milijuna litara , a mogućnos korištenja ostvarilo je 80.661 poljoprivredno gospodarstvo. Nakon administrativne provjere od strane Financijske agencije (FINA) od 07.01.2015. godine od 10 sati korištenje plavog diesela biti će pridruženo korisničkim karticama nositelja prava, te će isti moći i preuzimati ovogodišnju odobrenu kvotu plavog diesela.

Ako se po “jutru dan poznaje” ovim postupkom Ministarstva poljoprivrede možda će u 2015 godini nastupiti malo bolji dani za hrvatske poljoprivrednike koji su već dugi niz godina  izloženi  raznim novim propisima i pravilima koji su im bitno otežavali proizvodnju pa se treba nadati da dolaze bolja vremena za poljoprivredu i poljoprivrednike.

Baranja.hr/Igor Lovaković

Website Apps