POSKUPLJUJE LI ODVOZ OTPADA

29. siječnja 2015.

Baranjska čistoča prva je tvrtka koja je najavila poskupljenje svojih usluga u 2015. godini.   za  usluge odvoza otpada na području cijele Baranje.

Sredstva namaknuta poskupljenjem planiraju se usmjeriti prema završetku projekta  završetka sanacije odlagališta otpada, nabavu opreme za reciklažno dvorište, sječkare za grane, vozila za odvoz otpada…

Po 59 kuna, plaćati korisnici njihovih usluga iz prve skupine, oni koji su u krugu od pet kilometara od odlagališta otpada, dakle Beli Manastir s prigradskim naseljima. Po 60 kuna plaćat će korisnici iz druge (od 5 do 15 kilometara), a po 62 kune korisnici iz treće skupine (dalje od 15 kilometara).

Nezadovoljstvo najavljenim poskupljenjem prisutno je među svim stanovnicima Baranje, budući da je sve spomenuto već financirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a u prilog poskupljenju ne ide ni niska cijena goriva koja je trenutno na snazi.

Odgovor na pitanje o terminu poskupljenja usluga odvoza smeća pokušali smo dobiti u Baranjskoj čistoći , ali smo uskraćeni za konkretan odgovor.

Desetak kuna,  koliko se planira poskupljenje po domaćinstvu  ne čini se veliki novac ali u ovo vrijeme stvarne besparice  doslovno svaka kuna izdatka više veliki je problem za svako domaćinstvo.

Baranja.hr I.Lovaković

.

 

Website Apps