“Ispred Baranjskog vodovoda veliki su izazovi. Do 2018. godine trebali bismo realizirati zahtjevan projekt, Aglomerizacija Belog Manastira, vrijedan 82 milijuna kuna. Koliko je projekt važan dovoljno govori činjenica da na projektni dio, koji je već počeo, otpada 4,6 milijuna kuna”, rekao je gradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš, prilikom jučerašnjeg predstavljanja novog direktora tvrtke nositelja projekta – Baranjskog vodovoda, Marija Kovača.

– Mislim da smo našli pravu osobu – istaknuo je Doboš, napominjući kako će novog direktora ovih dana predstaviti čelništvu Hrvatskih voda, s kojima Grad do sada ima odličnu suradnju. Podsjetio je i na dosadašnje probleme s kojima se Baranjski vodovod susretao, u prvom redu sa sustegama koje su, tvrdi, došle na naplatu.

– Oporba je vješto prikrivala pravo stanje. Ostalo je 4,3 milijuna kuna sustega za koje nije bilo pokrića. Netko je taj novac ranije potrošio, a bilance će pokazati tko i kako – kazao je Doboš, dodajući kako očekuje da će tvrtka biti konsolidirana, kao što je to učinjeno s Baranjskom čistoćom, gdje su također pronađene “kojekakve stvari”.

Na vruću fotelju tvrtke u suvlasništvu nekoliko baranjskih jedinica lokalnih samouprava sjeo je dosadašnji djelatnik osječke tvrtke Grafika, koji je tamo vodio komercijalne poslove.

– Na prvi pogled, u Baranjskom vodovodu sve funkcionira dobro, ali su tamo u tijeku sudski postupci, a dugovi se gomilaju – rekao je Mario Kovač, 36-godišnji Osječanin koji je grad na Dravi prije nekoliko godina zamijenio jedinim baranjskim gradom. Naglasio je kako ga je dočekala “vatra”, koja se već drugog dana rasplamsala te izrazio nadu da će tvrtku stabilizirati.

Podsjetimo, Kovač je na mjesto direktora imenovan na sjednici Skupštine društva, koju su, prije glasanja, napustili predstavnici općina Draž (Stipan Šašlin) i Čeminac (Zlatko Pinjuh). Sada već bivši predsjednik Skupštine, Zoran Kranjčec, jedan od trojice belomanastirskih dogradonačelnika, podnio je neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini, a Doboš je članom Skupštine imenovao svog drugog zamjenika, Marka Bogatića. Svemu je, pak, prethodila ostavka bivšeg direktora Baranjskog vodovoda, Alena Hranića. Na natječaj je pristiglo 14 zamolbi. Povjerenstvo je četiri odbacilo jer nisu bili ispunjeni formalni uvjeti, te Skupštini predložilo četvoricu kandidata: bivše direktore Zvonka Vlaheka i Damira Paulića, Đuru Novoselića i Marija Kovača. Novoselić je svoju kandidaturu povukao prije sjednice Skupštine. Ivica Getto

Previous Post
«
Website Apps