Nakon što su smijenjeni direktori dvaju gradskih trgovačkih društava, Baranjske čistoće i Baranjskog vodovoda (koji sada ima već trećeg direktora u relativno kratkom razdoblju), neslužbene informacije kažu kako bi mogla uslijediti smjena direktora još jedne gradske tvrtke, Stanouprave. Naš izvor informacija kaže kako će članovi Skupštine Stanouprave iz redova SDP-a i HNS-a, na čelu s dogradonačelnikom Markom Bogatićem (SDP), dati neopozive ostavke na članstvo u Skupštini, navodno zbog nezadovoljstva radom direktora Vladimira Kedmenca.

– Prošle su ga godine sami reizabrali, a sada ga žele mijenjati. Njegovu smjenu najvjerojatnije će izglasati novi članovi Skupštine – kaže naš izvor, naglašavajući kako će sve skupa biti jako zanimljivo zbog, tvrdi, rodbinskih veza Kedmenca i predsjednice Gradskog vijeća Jadranke Sabljak.

Predsjednik Skupštine Stanouprave i belomanastirski dogradonačelnik Mirko Bogatić ovu informaciju nije niti potvrdio niti demantirao.

– Istina je da razmišljamo o preslagivanju, ali se to, u prvom redu, odnosi na mene – kaže, objašnjavajući kako se želi rasteretiti, budući da je predsjednik skupština Baranjske čistoće i Baranjskog vodovoda, te član Skupštine Radija Baranja. Također, dodao je, gradonačelnik mu je povjerio poslove vezane uz rad Javne profesionalne vatrogasne postrojbe te još neke. Tvrdi kako je, samim tim, SDP odgovoran za rad u spomenutim tvrtkama pa dio odgovornosti žele prepustiti nekom od koalicijskih partnera, HNS-u, HDSSB-u ili SDSS-u.

– Tko će biti novi predsjednik Skupštine i kako će on razmišljati, ne znam – kaže, podvlačeći kako se u Stanoupravi ništa dramatično ne događa.

Sličnu priču ispričao nam je i gradonačelnik Ivan Doboš, naglasivši kako će čelno mjesto u Skupštini društva ponuditi HDSSB-u, kao pouzdanom koalicijskom partneru.

Inače, u Skupštini Stanouprave tri su člana SDP-a, dva iz HNS-a i dvije nestranačke osobe. Tvrtka je prošlu godinu završila s 26.229 kuna dobiti. Za danas je najavljena sjednica NO-a, dok će Skupština Stanouprave biti održana najvjerojatnije krajem travnja. Ivica Getto

Website Apps