Hrvatska mreža za ruralni razvoj (HMRR) od  16.-18.travnja 2015. godine priređuje prvi hrvatski ruralni parlament (HRP) u Baranji. Cilj nacionalnog ruralnog parlamenta je čuti i uvažiti glas ruralnih zajednica . Ruralni parlamenti europskih zemalja postaju istinski izraz participativne demokracije. Na ruralnom parlamentu stanovnici ruralnih područja imaju priliku utjecati na politiku i provedbu ruralnog razvoja te jačati veze i partnerstva. Ruralni parlament namijenjen je  dionicima ruralnog razvoja iz svih sektora i na svom razinama.IMG_9642_9694

Idaja koja pokreće prvi hrvatski ruralni parlament je upravo prikaz života u ruralnim zajednicama sa naglaskom na uspješne primjere dobre prakse, te poticanje stanovnika ruralnih područja na zajedništvo i udruženo djelovanje u razvoju kako zajednice u kojoj djeluju  tako i pojedinačnih projekata koje kroz svoje djelovanje realiziraju te na taj način podižu  kvalitet  života u  zajednici.

Upravo je prvi hrvatski ruralni parlament mogućnost da se Baranja predstavi kao ruralno područje na kojem je sve prisutnije poduzetništvo vezano upravo za ruralnu zajednicu i razvoj iste, te će tako učesnici parlamenta moći upoznati primjere iz realnog sektora i upoznati se sa nizom lokalnih poduzetnika koji upravo na ruralnom razvoju zajednice u kojoj žive grade budućnost sebi i svojim obiteljima.

Draz_07

Ovaj skup zasigurno će potaknuti stanovnike ruralnih područja, a posebno Baranje na zajedništvo i daljnji razvoj u periodu od 2014.- 2020.godine.

baranja.hr / Igor Lovaković

 

Website Apps