Sada već tradiocionalno, belomanastirsko kazalište i ove je godine, pripremilo za svoje najmlađe sugrađane, pet kazališnih predstava koje će se igrati na 4. Dječjem kazališnom festivalu.

Gradsko kazalište Beli Manastir u suradnji sa Centrom za kulturu Grada Belog Manastira i udrugom „Alerga“ od 25.svibnja (ponedjeljak) svaki će dan tijekom cijeloga tjedna sve do 29.svibnja (petak) u 18 sati ugostiti partnerska kazališta sa zanimljivim predstavama za djecu.

Prikaz slikovne datoteke 4 fest.jpg

Festival otvaraju Dalmatinci, Sinjsko pučko kazalište, koje će odigrati svima poznatu priču „Ježeva kućica“. U utorak, 26.svibnja gostuje Bjelovarsko kazalište s predstavom „Vitez željeznog srca“, a domaćini će svojoj najmlađoj publici predstaviti čak tri dječje predstave čiji je autor tekstova Tode Nikoletić – „Smješna bajka“ (srijeda), „Luckasti klauni“ (četvrtak) i repriza uspješnice „Put po svijetu“ (petak) koja je dobila i nekoliko nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu. Predstave domaćina su u režiji umjetničke voditeljice Daniele Taslidžić Herman, koja uspješno već 8.godinu razvija kulturu, posebice onu kazališnu u svom gradu.

Predstave su namjenjene djeci od predškolskog uzrasta (6 godina) sve do završnih razreda osnovne škole, ali u kazalište su dobrodošli svi koji vole predstave! Također, pozivaju se na interaktivnu predstavu „Luckasti klauni“ djeca koja su spremna biti sudionicima predstave i aktivno se družiti s dva vesela klauna.

Uz Šibenik i Sisak, Beli Manastir jedan je od rijetkih hrvatskih gradova koji tradicionalno organiziraju kazališne festivale za djecu.

Prikaz slikovne datoteke Put po svijetu.jpg

Iz kazališta poručuju kako je ulaz na sve predstave besplatan, te pozivaju djecu da se odazovu i na ostale sadržaje tijekom festivala od kojih izdvajaju kazališne radionice glume koje ću započele još proteklog tjedna u sklopu „Tjedna medijske kulture“. 4. Dječji kazališni festival zadnji je događaj u sklopu projekta Privredne banke Zagreb – „Prilika za uspjeh“ pod sloganom „Uz PBZ kazalište za sve“, a koji je trajao godinu dana.

Iva Arači/Baranja.hr

Website Apps