Nalogom Ministarstva turizma, u roku od 30 dana mora biti održana nova izborna skupština Turističke zjednice Baranje. Odlučeno je tako zbog nepravilnosti na izbornoj skupštini TZ-a održanoj prije 15-ak mjeseci. Informaciju nam je potvrdio predsjednik Skupštine Ivan Doboš, gradonačelnik Belog Manastira.

– Prije nekoliko dana dobili smo iz Ministarstva turizma nalog za sazivanje nove izborne skupštine zbog nekih nejasnoća, pa čak i nepravilnosti oko izbora sastava Skupštine – objašnjava Doboš, napominjući kako je na spornoj sjednici određeni broj skupštinara nedostajao. Samim tim, nastavlja Doboš, nakon nove izborne skupštine bit će konstituirano i novo Turističko vijeće, odnosno Nadzorni odbor, a najvjerojatnije će biti raspisan i novi natječaj za čelnog čovjeka TZ-a Baranje.

– Sve skupa treba ubrzati budući da je rok koji je dalo Ministarstvo 30 dana – rekao je Doboš nakon prekjučerašnje sjednice aktualnog Turističkog vijeća, na kojoj je vijećnicima priopćena odluka Ministarstva turizma.

Kako neslužbeno doznajemo, jedna od većih pogrešaka prilikom sazivanja prošlogodišnje izborne skupštine jest nepridržavanje matematičke formule za izračun (izbor) skupštinara. Oni se, naime, biraju sukladno udjelima, točnije sredstvima uplaćenima od boravišnih pristojbi i članarina. Tako su se u Skupštini našli oni koji uplaćuju manje spomenutih sredstava od onih koji uplaćuju više – a nisu imenovani.

Budući da su i službeno utvrđene nepravilnosti, pada u vodu i tadašnji izbor članova, sada neligitimnog Turističkog vijeća, pa i prošle godine raspisan natječaj za novog direktora, odnosno njegovo imenovanje.

Podsjetimo, nakon što je više od godinu dana TZ Baranje bio bez čelnika (direktorska fotelja bila je slobodna od 1. srpnja 2013., kada ju je napustio Nenad Bračun), Turističko je vijeće u listopadu prošle godine za novu direktoricu TZ-a izabralo 36-godišnju Nadu Čučković iz Jagodnjaka. Na raspisani natječaj javilo se 10 kandidata, a u uži izbor ušlo je njih četvero.

Ivica GETTO

 

Website Apps