Jedan od prvih poteza direktora novoosnovane tvrtke Kneževi parkovi, Damira Paulića, promocija je novog općinskog i tvrtkinog brenda – vode za piće u boci Prosina, koja je naziv dobila prema obližnjem vodocrpilištu.

– Gospodarsko promišljanje koje upućuje na integraciju i potenciranje razvoja turizma na području općine Kneževi Vinogradi, kao prirodan slijed dosadašnjih aktivnosti i postignuća, rezultiralo je posebnim iskorakom, stvaranjem prepoznatljivog i jedinstvenog brenda koji će osigurati promociju prirodnih vrijednosti, proširiti prepoznatljivost ovog područja i odaslati poruku zainteresiranim investitorima – istaknuo je jučer na konferenciji za novinare Paulić. Naglasio je kako je Baranja izuzetno bogata prirodnim resursima u kojima se posebno ističu vode, kako one površinske, tako i one podzemne, u kojima leži mnogo veće bogatstvo. Stjecajem okolnosti, dodaje, u baranjskim se vodama ne nalazi arsen, karakterističan za istočnu Hrvatsku, Vojvodinu i dio Mađarske. Analize su odlične, a ”višak” je samo željezo, koje se filtriranjem lako odstrani, poput nekih mehaničkih primjesa, zemlje ili kamenčića.

– Prema Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju, utvrđen je status vode za piće i osnovne granične vrijednosti prema kojima je voda Prosina izuzetne kvalitete – objašnjava Paulić, napominjući kako će se ona “flaširati” sukladno Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju. Njegov raniji pokušaj “flaširanja” vode koju je nazvao Livada, iz istoimenog belomanastirskog crpilišta, bazirao se na Zakonu koji se odnosi na izvorske vode. Podsjetimo, cijeli je posao već bio dogovoren s investitorom, ali je zbog dugotrajnosti postupka (četiri analize vode tijekom godine) od svega odustao. Prosina će se na tržištu, nastavlja Paulić, naći vrlo brzo, ali će joj prva uloga biti turistička promocija općine kroz koju prolaze prave rijeke biciklista i ostalih motoriziranih turista. Prigodu vidi i u sve češćem dolasku riječnih dunavskih kruzera u batinsku luku, koje će Prosina dočekati na obali. Vode za piće u boci, poput najnovijeg ”suljoškog” brenda, već ima na policama brojnih trgovačkih lanaca. Ako sve pođe prema planu, općina Kneževi Vinogradi ubuduće neće više biti poznata samo po vrhunskim vinima, nego i po vodi za piće – Prosini.

Ivica GETTO
Website Apps