Novi hit o Baranji !

28. svibnja 2015.

Baranja, najljepša hrvatska regija , nepresušan je izvor inspiracije za sve one koji su se upoznali sa njezinim ljepotama. Jedan od njih, Davor Magušić svoju opčinjenost Baranjom prenosi kroz stihove, te nam je predstavio novi uradak, pjesmu “Ej Baranjo, tebe volim ja”. koja će biti izvedena na “Festivalu Podravine i Podravlja” – Pitomača 2015.

Pjesma je snimana u studiju “LA” u Ladimirevcima, a glazbeni producent je Goran Đurković-Maš.

Zanimljivost je što je izvođač, Tonči Mišević liječnik u KBC Osijek, na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, a pjevanjem se bavi amaterski.

Pjesma govori o ljudima koji su došli i zaljubili se u Baranju i ovdje ostali.

 01

Pisac tekstova Davor Magušić  autor je  niza pjesama o Baranji , a svima je zajednička velika ljubav prema Baranji. Pjesme “Po Baranji skitam” (pjesma je proglašena naslušanijom po podacima ZAMP-a na Festivalu u Pitomači 2011. godine i hitom godine Radio Baranje), “Zoro tugo” i  “Podravci svaka čast” (izvodi ih Željko Witovsky i TS Ravnica), “Fiš” (izvode Džentlmeni), “Pijesak na Dravi” (Lyra), “Rijeka sudbine (Dravo moja)” koju pjeva Blanka Došen. Tu su zatim i baranjski sastavi Baranjski sokak s pjesmama “Ti si moja ljepotica” i “Sveti Vinko”, a TS Ladovina izvodi moju pjesmu “Jesenja duga kiša” koja je proglašena hitom godine Radio Baranje 2013. godine.Uz himnu Osnovne škole Darda (ŠkolaDarđanska) koju izvode djeca OŠ Darda  samo su neki od uradaka ovoga izuzetno produktivnog baranjskog pjesnika i tekstopisca.

 

Izvođač: Tonči Mišević

Tekst: Davor Magušić

Glazba: Mario Nikolić

Aranžman: Antun Tuca Nikolić

 

 Iva Arači/Baranja.hr
Website Apps