Ovogodišnji, najveći do sada i treći po redu LAG Summer festivalodržan je od 26. do 28. lipnja 2015. godine u Biogradu na Moru.

Festival je okupio oko 350 izlagača iz 56 lokalnih akcijskih grupa, većinom iz Hrvatske, ali i LAG-ove iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Latvije, Poljske i Rumunjske. Među njima na festival su išli i zaposlenici LAG-a Baranja, koji su vodili svoje volontere, članove, male proizvođače, obrtnike i OPG-ovce, koji su predstavili sve bogatstvo Baranje na sedam metara dugačkom štanda uz prekrasnu biogradsku rivu.

 

U radnom dijelu programa, u subotu,  održano je nekoliko različitih radionica na kojima su sudjelovali i predstavnici LAG-a Baranja:  članica Glavnog odbora  Jasna Petrović , stručna suradnica Bogdanka Ćudić Vilić i Lidija Dabić.

Na štandu LAG-a Baranja, kojeg posjetitelji festivala, zbog njegovog bogatstva i šarolikosti, nisu mogli zaobići, našlo se vina, likera, sokova, kulena, mljevene začinske paprike, kobasica, slanine, zimnice, džemova…, a pored slatkih i slanih zalogajčića, posjetitelji su mogli kupiti i ručno rađen nakit. Male je Baranjce po tradiciji predstavila Učenička zadruga Mravciznalci iz Belog Manastira, koja je kao i uvijek ostavila snažan dojam.

Baranja.hr/Iva Arači

Website Apps