Početak upisa u školsku godinu 2015./2016. ponovo je pred roditelje učenika postavio težak zadatak;  treba se pripremiti za kupovinu potrebnih školskih udžbenika i ostalih stvari potrebnih  za školu.

Među prvima ( za sada i jedini) se Odlukom o sufinanciranju nabavke školskih udžbenika za godinu 2015/2016 oglasila Općina Petlovac. Tako je načelnik Općine Milan Knežević donio odluku da će svima redovnim učenicima osnovnih i srednih škola s područja Općine Petlovac nabavka udžbenika biti sufinancirana i to u iznosima od 600,00 kuna za učenike od I – IV razreda osnovne škole , a svim učenicima od V – VIII razreda osnovne škole kao i svim učenicima srednjih škola sufinancirat će se iznos od 800,00 kuna.

Zahtjevi će se početi zaprimati od 01.srpnja i trajat će do 01.kolovoza 2015. godine. ( za osnovnoškolce zahtjev podnose roditelji uz preslik osobne iskaznice i oib, a za srednoškolce  je potrebna potvrda o upisu).

Osim ove odluke vrijedi spomenuti i inicijativu Općine Jagodnjak kojom se pozivaju svi učenici da svoje korištene a upotrebljive udžbenike  iz ranijih školskih godina donesu u općinske prostorije gdje će po udžbeniku ( u koliko je u dobrom stanju) dobiti 10,00 kuna. Akcija je to kojom se želi prikupiti što više očuvanih i upotrebljivih udžbenika koji će biti podijeljeni socijalno ugroženim učenicima sa područja Općine Jagodnjak.

Igor Lovaković/baranja.hr

 

Website Apps