Meritas u osječkoj Tvrđi za svjetski dan glazbe 21. lipnja 

U povodu Svjetskoga dana glazbe koji se obilježava 21. lipnja, Udruga za rad s mladima Breza u suradnji s Gradom Osijekom priprema glazbeni program za sve generacije.
Programom se želi ukazati na važnost glazbe u svakodnevici – na otvorenim pozornicama, gradskim ulicama, trgovima i to kroz ponudu različitih glazbenih sadržaja koji su toga dana besplatni za sve posjetitelje.
Kao glavni akteri ovoga događanja, na pozornici, na Trgu sv.Trojstva u Tvrđi, u nedjelju 21. lipnja s početkom u 21 sat, zasvirat će poznata zagrebačka pop grupa Meritas
Članice grupe Meri Jaman i Anita Valo, autorice glazbe i producentice,  predstavit će svoj novi album “Gle!“. Autori stihova su dugogodišnji suradnici Ines Prajo i Arjana Kunštek, za sve pjesme na albumu, osim one na pjesmi „S tobom tišina“ čiji je autorAljoša Šerić.Osječani će tako imati priliku po prvi puta poslušati pjesme „Budi blizu“, „Još jednom“, „Noćni brodovi“, „Umjesto isprike“ i „S tobom tišina“. Jedinstven dizajn albuma „Gle!“, kako sadržajno, tako i fizički, drvena je kutija u kojoj se nalazi cd, a  imitira okvir za fotografije i unikatna je u svijetu.
Koncert koji je ujedno i prigoda za obilježavanje kalendarskoga početka ljeta, dio je aktivnosti europskoga projekta Mladi za zemlju/Youth4Earth. Uz Brezu i Grad Osijek, koncert će logistički i tehnički podržati Dječja osječka kreativna kućicaDokkica te agencija Luminis.
Iva Arači/baranja.hr
Website Apps