Prikaz slikovne datoteke tidabudibu4 – kopija.jpg

 Ovoga se vikenda 26. i 27. lipnja, u Baranji održava jedan sasvim novi festival. Riječ je o festivalu DUB glazbe pod nazivom ”Tidabudibudub”, koji će prostor oko Šećeranskog jezera pretvoriti u pravu malu oazu za ljubitelje jamajkanske glazbe. Kako smo doznali iz razgovora sa Slavenom Jumićem organizatorom dvodnevnog festivala, prostor oko Šećeranskog jezera već je od petka spreman za prihvat posjetitelja sa šatorima ( kampiranje je besplatno). Organizator se pobrinuo za kompletnu infrastrukturu , tako da će  svi gosti moći uživati u  DUB glazbi čiji korjeni potječu iz jamajkanske ska i reggae glazbe nastale 60ih godina upravo na Jamajci.
Festival službeno počinje u petak 26.06. u 21 sat  kada počinje program na glavnoj pozornici koji će trajati do kasno u noć 27.06.
Za dobru atmosferu pobrinut će se DJ-evi iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske, a organizatori  Udruga BUM iz Belog Manstira sigurni su da će festival ostati zapamćen kao izuzetan glazbeni užitak za sve ljubitelje ovih “zaraznih” ritmova, te da će kao takav postati tradicionalan za otvaranje ljetnje sezone u Belom Manstiru i Baranji.
NAGRADNA IGRA:
Portal baranja.hr nagrađuje svoje čitatelje besplatnim dvodnevnim ulaznicama za festival. Dovoljno je na baranja.portal@gmail.com poslati ime i prezime i ključnu riječ TIDABUDIBUDUB i troje sretnih čitatelja dobiti će besplatne ulaznice za festival.
Iva Arači/baranja.hr
Website Apps