Ribolov iz čamca izazov je za svakog ribolovca. Domačin natjecanja Zajednica ŠRD Baranje u organizaciji Rašo ribolov-a iz Višnjevca organiziraju 20 i 21 lipnja međunarodno ribolovno natjecanje u lovu ribe varalicom iz čamca Baranja predator cup.
Otvoreno međunarodno natjecanje u ribolovu varalicom iz čamca, pokrenuto je s namjerom popularizacije ribolova i turističke promocije Baranje.

Zainteresirani ribiči moraju znati :Kotizacija je 300,00 kuna po ekipi(dva člana u čamcu) kotizacija vrijedi za takmičenje, te večeru 19.06; doručak,ručak i večeru 20.06 i doručak i ručak 21.06.Spavanje je predviđeno u šatorima, za tu potrebu u organiziranom kampu uz  Ribički dom.  Moguće je iznajmiti i vikendice uz Ribički dom, no to snose natjecatelji.

 Natjecanje traje dva dana (20.-21.06.2015.), a započinje izvlačenjem startnih brojeva koje će se održati u subotu 20. 06. 2015 u 15.00 sati .

 Natjecanje će se održati na Topoljskom dunavcu / Puškaš /, s početkom : 20.06. 2015 u 16.00 sati i traje do 21.30 , te 21.06.2015  od 7,30  do 13 sati a  sve ekipe moraju imati čamac sa ili bez motora. Dozvoljen je benzinski motor do 5 HP .

Lovi se isključivo varaličarskim priborom i varalicom. Najveća dozvoljena dužina štapa je 305 cm. Kontra kuke na udicama su dozvoljene.  Natjecatelji su dužni imati i koristiti adekvatnu čuvaricu (ne metalnu) za čuvanje ribe, te odgovarajuća kliješta za oslobađanje udice. Bez čuvarice i kliješta natjecatelju neće biti dozvoljen pristup natjecanju i poželjno bi bilo da svaki natjecatelj ima metar. Dozvoljena je upotreba podmetača, a zabranjena je kuka (“gaf”) i slična pomagala koja oštećuju ribu.

Sve se ulovljene ribe puštaju se odmah nakon mjerenja.

 Natjecanje započinje prvim zvučnim signalom suca . Natjecatelj je dužan biti pored čamca na svom startnom mjestu pet minuta prije početka natjecanja.      Nakon 15 minuta i drugog zvučnog signala suca, natjecatelji mogu birati pozicije na jezeru, po želji, u već prije predviđenim prostorima jezera

Boduju se isključivo ulovi SOMA , ŠTUKE, BASSA, BOLENA, SMUĐA, KLENA I GRGEČA

Ekipe se prijavljuju na mail; maks.croatia@gmail.com

Baranja predator cup okupit će zasigurno veliki broj zaljubljenika u ovaj popularni sport, te smo sigurni da će vikend na Topoljskom dunavcu biti izuzetno zanimljiv kako za takmičare tako i za sve prisutne.

Iva Arači / Baranja.hr

Website Apps