Ovogodišnji Slama Land Art Festival  predviđen je za 03.08. do 09.08. 2015. godine ponovno na području Šećeranskog jezera. Ovogodišnji , jubilarni, deseti po redu festival održat će se pod sloganom SLAMA JE JEDINSTVO. Organizatori festivala zamolili su nas da objavimo poziv za volontiranje na festivalu, te vam dopis prenosimo u cjelosti, nadajući se da će baranjska mladež prepoznati projekt i aktivno se uključiti u realizaciju istoga svojim volonterskim radom.

slama

Poštovani,
Ovogodišnji Land Art Festival – SLAMA održat će se od 03. do 09. kolovoza 2015. u Belom Manastiru, na području Šećeranskog jezera, a tema, desetog po redu, Land art festivala – Slama je JEDINSTVO.
Pozivamo sve zainteresirane osobe koje su u mogućnosti biti na raspolaganju od 04. do 10. kolovoza da se prijave na natječaj za volontere ovogodišnjeg festivala. Volonterima će biti osiguran dnevni obrok i piće, uvid u organizacijsku strukturu festivala, neprocjenjivo iskustvo, osiguran ulaz na završnu svečanost i upis aktivnosti u volontersku knjižicu.
Natječaj je otvoren od 20. do 31. srpnja, a dovoljno je poslati biografiju na barbara.kunovac@gmail.com
Vremenski raspon volontiranja biti će ovisno o zadacima i mogućnostima u sklopu priprema i samog tjeka festivala, te se sastoji od različitih faza i oblika rada.

Slama2011_03

Volonteri na festivalu pridonose cijelokopnoj realizaciji programa i od samog početka su bitan segment organizacije. Uz kreativno druženje i rad, potiče se umjetnička i ekološka svjest i njeguje tradicija i baština našega podneblja. Sudjelovanjem u ostvarivanju projekta volonteri razvijaju razne vještine, otkrivaju skrivene talente i stječu nova i nezaboravna iskustva.
Slama je umjetnički koncept koji objedinjuje istodobno manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja. Osim toga, spaja kultrunu baštinu, koristeći prirodne resurse i promovirajući načela održivog razvitka. Slama okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta koji u umjetničkoj koloniji tjedan dana stvaraju skulpture od Slame. Vrhunac događaja je festival otvoren za javnost i spaljivanje centralne skulpture te prigodni glazbeno kulturni program.
U Osijeku 20.07.2015.
S poštovanjem Nikola Faller

Website Apps