NKDarda

 

NOGOMETAŠI DARDE STARTALI POBJEDOM I REMIJEM

DARDA – Domaćom pobjedom, a zatim i remijem nogometaši Darde startali su u višem natjecateljskom sazivu, trećem u nizu unazad dvije godine kada je trener Zvonko Knez složio i unaprijedio redove. Permanentno, zapravo, podižući toga aktualnog hrvatskog četvrtoligaša s višegodišnjim, gotovo, identičnim igračkim kadrom koji je tek dobivao kozmetičke promjene, budući da je okosnica momčadi ostajala na okupu. Dokazali su da imaju kvalitetu jer su vrlo brzo napredovali iz prve županijske preko međužupanijske osječko-vinkovačke do sadašnje najbolje amaterske lige Slavonije i Baranje, stekavši uz to i status najboljeg baranjskog kluba. Na darđansku je premijeru došao sastav Vihora koji je prijetio do 87. minute odnijeti kompletan plijen u Jelisavac, ali su domaćini uspjeli preokrenuti rezultat (2:1) te zadržati bodove. Potom je novak iz Brodske Varoši imao čak dva pogotka prednosti da bi u nastavku Darđani uspjeli to anulirati te skupiti uvodna i zadovoljavajuća četiri boda.

– Iako smo u oba domaća navrata jurili zaostatke, ipak smatram da je četiri boda zasluženo sjelo na naš konto. Igre nisu bile na razini mogućnosti i prethodnih prezentacija u pripremnom razdoblju, ali su bila korektne i na kraju učinkovite. Startni bi ulov trebao otpustiti kočnice i donijeti samopouzdanje prijeko potrebno za predstojeće oglede čiji je uvod pokazao da je ova liga znatno kvalitetnija od one iz koje smo netom dospjeli – rekao je Višnjevčan na klupi Darde.

Ipak, izazovi tek slijede.

– Očekujem oscilacije pa tako i bolja izdanja od prethodnih. Vjerujem da ćemo se u međuvremenu još bolje posložiti te imati razinu dostatnu za zadržavanje statusa što nam je, uz dostojno predstavljanje Baranje, primarni sezonski cilj. Bilo bi dobro kada bismo uspijeli proširiti igrački kadar jer postojeći, vjerojatno, neće biti dostatan za držanje potrebne razine. Upitno je koliko je to sada moguće, ali neovisno o tome vjerujem u svoje dečke – zaključio je Knez.

Izvor: Glas Slavonije/D.Lekšan

Website Apps