SOCIJALNA SAMOPOSLUGA I U POPOVCU

12. listopada 2015.

Izuzetno teška situacija u Baranji prije šest mjeseci malo je olakšana svima primateljima socijalne pomoći; u Belom Manastiru otvorena je socijalna samoposluga. Osnivač, belomanastirska Udruga prijatelji svetog Martina u proteklom periodu odradila je veliki posao te je socijalna samoposluga u potpunosti opravdala svoj rad.

Suradnjom  Udruge i Općine Popovac i taj dio Baranje od danas je “pokriven” socijalnom samoposlugom. Načelnik Općine Popovac Zoran Kontak prepoznao je ovaj socijalni projekt, te je omogućio volonterima udruge da prostor koji je dodjeljen Udruzi obnove i pripreme za otvaranje socijalne samoposluge. I ne samo to; općina Popovac pobrinula se za prvo popunjavanje polica tj. financirala je kupovinu prehrambenih i higijenskih proizvoda koji će svoje mjesto pronaći na policama druge baranjske socijalne samoposluge.

Popovačka socijalna samoposluga namjenjena je korisnicima od Batine do Kneževa, biti će otvorena svake subote od 09 do 11 sati, a načelnik Zoran Kontak i Općina Popovac ovim su ponovo pokazali da su spremni biti u potpunosti na raspolaganju stanovnicima ovog dijela Baranje.

Iva Arači/baranja.hr

 

Website Apps