Slučajne prolaznike državnom cestom D7 koja prolazi kroz općinu Čeminac zaintrigiralo je službeno općinsko vozilo, tzv. autokorpa, s pomoću koje su općinski djelatnici na rasvjetne stupove uz prometnicu postavljali zastave HDZ-a. Jedan naš čitatelj cijeli je prizor snimio i elektronskom poštom poslao nam fotografije. “Dostavljamo vam slike na kojima se djelatnici Općine Čeminac koriste službenim vozilom komunalnog pogona za predizbornu kampanju HDZ-a, točnije HDZ-ovog načelnika općine Čeminac, Zlatka Pinjuha, koji je ujedno i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a. Na slikama se vidi kako djelatnici općine ‘autokorpom’ stavljaju zastave HDZ-a na javnu rasvjetu”, piše čitatelj.

Postavljanje HDZ-ovih zastavica uz cestu zasmetalo je još nekim čitateljima koji su nam javili za ovaj slučaj, pitajući se je li moguće da načelnik troši novac poreznih obveznika za skupljanje političkih bodova.

Postavljanje HDZ-ovih zastavica na rasvjetne stupove Pinjuh nije demantirao, ali je naglasio kako se ne radi ni o kakvoj “Pinjuhovoj kampanji” jer nije u njoj.

– To nije zloporaba ni trošenje novca poreznih obveznika. Iskoristili smo prigodu da o istom trošku uklonimo državne zastave postavljene na rasvjetne stupove u povodu Dana neovisnosti i postavimo HDZ-ove – kaže, a na upit tko će platiti njihovo skidanje, odgovorio je protupitanjem: “A tko kaže da ćemo ih skidati?” I.Getto

Website Apps