VINSKI MARATON 2O15

2. listopada 2015.

Vinski maraton je manifestacija koja se već tradicionalno svake godine, prvog tjedna u listopadu, održava u Zmajevcu, te ima veliku važnost u promociji vinskih cesta i sveukupnog turizma Baranje. Manifestacija, koja prerasta u svojevrsnu turističku atrakciju, te je izuzetno dobro prihvaćena kako od strane natjecatelja tako i od gostiju koji ju iz godine u godinu posjećuju u sve većem broju. Izvanredan je to i poseban događaj, čiji je cilj posjetiti što više vinskih podruma, popiti po decilitar vina u svakom od njih, te prepoznati vrstu vina i ocijeniti domaćina. Nakon proglašenja pobjednika organizirana je zabava uz koncerte u jedinstvenom ugođaju vinskih surduka.

Zmajevac-04

Program je kao i svake godine izuzetno bogat pa će i sutra svi gosti koje organizatori očekuju u velikom broju ( čak 5000 ) moći za sebe pronaći nešto u cjelodnevnom programu čiju vam satnicu donosimo:

10:00- Etno sajam
11:00- Otvorenje zavičajnog muzeja u Zmajevcu
Povorka folkloraša
12:30- Međunarodna smotra folkloraša (Mađarska, Slovačka, Rumunjska,Makedonija, Srbija, Hrvatska)
14:00-18:00 – Vinski maraton (start od Doma kulture)
19:00- Koncert Balkan Fanatika
21:00- Koncert Zvonka Bogdana

Prvi jesenji ( nadamo se sunčani) vikend u Baranji zasigurno će svima koji se isti odluče provesti u Zmajevcu ostati u lijepoj uspomeni sa svim bogatstvom mirisa okusa i boja kojima obiluje Baranja u jesen.

Iva Arači/baranja.hr

 

Website Apps