Kneževi Vinogradi će 20.01.2016. biti domaćin radionice namijenjene proizvođačima baranjskog kulena. U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Uprave za kvalitet hrane i fitosanitarne politike u Domu kulture u Kneževim Vinogradima sa početkom u 10,30 sati  održat će se radionica namjenjena proizvođačima kulena i drugih mesnih proizvoda, kao i za proizvođaće autohtonih pasmina svinja.

index

Osnovna tema je “Baranjski kulen ” – proizvod sa zaštitom zemljopisnog podrijetla sigurno će privući veliki broj zainteresiranih proizvođača mesnih prerađevina iz Baranje pa i šire.

 

Gosti – predavači Edita Volar Pantič iz Uprave hrane i fitosnitarne politike i Željka Gudelj Velaga iz Ministarstva poljoprivrede upoznat će sve zainteresirane sa mjerama potpore kao i načinom zaštite i pravom korištenja registriranog naziva prehrambenog proizvoda, a  doc.dr.sc.Vladimir Margeta sa Poljoprivrednog fakulteta

iz Osijeka održat će predavanje o zaštiti mesa crne slavonske svinje oznakom izvornosti, kao i  uzgoju crne slavonske svinje u cilju povečanja gospodarskog i ekonomskog razvoja ruralnih područja.

Predavanje će  pomoći baranjskim proizvođačima svinja, i mesnih prerađevina da realno sagledaju mogućnosti koje im se nude te se  odluče za pokretanje proizvodnje mesa i mesnih proizvoda sa zaštitom zemljopisnog podrijetla.

Iva Arači/baranja.hr
Website Apps