VRATILA SE PREDSJEDNICA

10. siječnja 2016.

Vratila nam se Predsjednica. Ovogodišnja međunarodna putovanja naša je Predsjednica otvorila posjetom američkom Srednjem zapadu , području koje je naseljeno hrvatskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama .

Vratila se , a bolje da nije ni išla.

Ovo putovanje može se promatrati kao sve, samo ne predsjedničko. Ne mogu shvatiti naše političare u ovom slučaju Prvu, kako ne vodi računa o svom , predsjedničkom, rejtingu ali i o rejtingu čitave Hrvatske.
Ovakvo putovanje nije primjereno da se zove predsjedničko, budući da je politička razina dužnosnika sa kojima se susrela i komunicirala naša Predsjednica najblaže rečeno- skromna.

Uz sve uvažavanje guvernera Minnesote Marka Daytona kao i predstavnika vojnog kampa u Minnesoti i Nacionalne garde Minnesote, mišljenja sam da Predsjednica Republike Hrvatske ne smije imati državničko putovanje u SAD a da joj se pri tome Ured ne osigura kontakte na značajno višoj političkoj razini  a gore navedeni sastanci i posjeti mogu  i trebaju biti samo popunjavanje termina ;zbog Predsjednice  i zbog Hrvatske i njezinih građana. Zavaravamo se ako mislimo da svjetski politički ( ali i drugi) analitičari ne registriraju ovakva putovanja i kontakte, i budite sigurni da je nivo susreta  registriran kao što bi bio i da je na nivou primjerenom predsjednici jedne države.

Dvadeset pet godina smo samostalna država. Krajnje je vrijeme da se počnemo ponašati primjereno tome da smo i mi Država i narod jednako vrijedan, pametan i sposoban kao i ostali. Krajnje je vrijeme da počnemo cijeniti sami sebe jer će nas tako početi cijeniti i ostali. Kreator takvog ponašanja mora biti u prvom redu politička “ekipa” koju smo mi građani izabrali, i upravo  radi toga  komentiram ovo prvo ovogodišnje državničko putovanje . Mlada smo i mala zemlja, imamo problema, nedostaje nam znanja i novaca ali NE SMIJEMO se ponašati kao da smo manje vrijedni zbog toga.

 

Promjene neće doći ako čekamo neko drugo lice ili neki drugi put, Mi smo oni koje čekamo, Mi smo oni koji su promjena!
/Barack Obama/

Baranja.hr/dš

Website Apps