Zimske radionice

8. siječnja 2016.

ZTK BELI MANASTIR

BELI MANASTIR – U organizaciji ZTK Belog Manastira u razdoblju od 5. do 8. siječnja održane su Zimske radionice u tehnici 2016., na koje su se odazvali učenici osnovnih škola iz Belog Manastira, Darde, Čeminca, Popovca i Jagodnjaka.

Prvoga dana tema je bila Orijentacije i komunikacija, a radionica je održana u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kultire i Savezom CB radioklubova. Kako ističu organizatori, cilj je bio pripremiti učenike za predstojeće natjecanje mladih tehničara. Voditelji radionice bili su Đuka Pelcl i Davor Marković iz saveza CB radioklubova. Polaznici su se ”zabavljali” snalaženjem u prostoru, kompasima, azimutima, zemljovidima, mjerilima, stojnim točkama, krivinomjerima…, ali i uporabom PMR stanice, njezinim tehničkim karakteristikima i uporabom međunarodne abecede.

Na programu su i radionice modelarstva, obrade drveta, zrakoplovnog modelarstva i robotike. U programu, osim spomenutih, sudjeluju Društvo pedagoga tehničke kulture Beli Manastir, Informatički klub Pitagora, Udruga inovatora Baranja, CTK Čeminac i FKK Baranja film Beli Manastir.

 

Izvor: Glas Slavonije/I.G.

 

Website Apps