Tvrtki Kneževi parkovi samo privremeno je otpisan dio duga za utrošenu vodu (ukupan je dug približno 129.000 kuna), nije prihvaćen prijedlog za imenovanje Damira Paulića u NO društva, a Baranjski će vodovod financirati nastavak izgradnje vodovoda u vikend-naselju Zeleni otok na Dunavu. Osnovni su to zaključci jučer održane skupštine Baranjskog vodovoda, na kojoj je još prihvaćeno financijsko izvješće direktora društva Marija Kovača o ustegama. Žučljiva rasprava vodila se oko otpisa odnosno smanjenja duga Kneževim parkovima, relativno novoj tvrtki koja je preuzela skrb o bazenima u Kneževim Vinogradima. Direkor tvrtke Paulić naglasio je, između ostalog, da se izdani računi ne podudaraju s vodomjerom, kako je istekao rok za redovito baždarenje vodomjera te kako su enormno povećane količine isporuke vode u odnosu prema prethodnoj godini.

– Potrošnja vode odgovara potrošnji čak četiriju bazena – istaknuo je Paulić, dodavši kako predlaže 40-postotno smanjenje računa, čime bi njegova tvrtka (u stopostotnom vlasništvu Općine Kneževi Vinogradi) trebala platiti približno 59.000 kuna. Skupštinu je, ujedno, podsjetio kako je Belju, zbog puknuća cijevi, odobren otpis dijela duga u iznosu od gotovo 100.000 kuna. No članovi Skupštine prijedlog su odbili, prihvativši obrazloženja direktora Baranjskog vodovoda Kovača.

– Nismo našli nikakve nepravilnosti, što je na licu mjesta utvrdio i inspektor – istaknuo je Kovač, demantiravši Paulićevu tvrdnju da je Belju otpisan spomenuti dug. Otpisano je, ustvrdio je, 40 posto tog iznosa.

Iako je član Skupštine, Deneš Šoja, ujedno i načelnik Općine Kneževi Vinogradi, predlagao da dug “odstoji” do kraja kupališne sezone, kako bi se usporedila prošlogodišnja i ovogodišnja potrošnja vode, zaključeno je da Kneževi parkovi 100.000 kuna moraju platiti odmah, a ostatak duga, do kraja kupališne sezone, bit će knjižen kao sporno potraživanje.

Toj je točki prethodila rasprava o nastavku izgradnje vodovoda u vikend-naselju Zeleni otok na Dunavu kod Batine. Od nekoliko predloženih modela prihvaćen je onaj prema kojem će projekt financirati Baranjski vodovod. Za dovršetak projekta, naime, potrebno je 80-ak tisuća kuna.

I.Geto

Website Apps