NATJEČAJ PONIŠTEN ZBOG NEPOTPUNE DOKUMENTACIJE

taxi-2880685f43f9352b7c8fc9958c284376_view_article_new

BELI MANASTIR – Belomanastirci će još malo pričekati na povratak taksija. Taksi-služba trebala je zaživjeti krajem siječnja, zbog čega je raspisan i javni natječaj, ali je za sada sve u fazi čekanja.

– Natječaj je trajao mjesec dana i završen je u utorak. Na njega je pristigla samo jedna ponuda, no ona je bila nepotpuna. Nije nam preostalo ništa drugo nego ga poništiti – objašnjava gradonačelnik Ivan Doboš, ističući kako će ovih dana raspisati novi natječaj, koji će trajati znatno kraće. Obavio je razgovor s potencijalnim koncesionarom, koji ga je uvjeravao kako će vrlo brzo uspjeti prikupiti svu potrebnu dokumentaciju. Stoga se Doboš nada da će taksi-služba početi raditi krajem ožujka ili početkom travnja.

– Mogu samo ponoviti riječi potencijalnog koncesionara da prijevoz planira obavljati trima vozilima, te da će poslije u prometu biti i kombi-vozilo – kaže Doboš, nastavljajući kako bi taksi-postaje najvjerojatnije trebale biti kod željezničkog i autobusnog kolodvora, Doma zdravlja te poslije utvrđenim lokacijama. Podsjetimo, stariji Belomanastirci i Baranjci, kao i oni koji su u grad dolazili, sigurno se sjećaju da je Beli Manastir sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća imao taksi-službu. Belomanstirski taksist bio je pokojni Emil Marov, koji je taksiranje počeo sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Poslije se u posao uključio i Nazmi Alija. No, počeci taksi-službe ipak datiraju još od ranijih vremena. Usmena predaja kaže kako je nekadašnji vlasnik mlina i hotela Adica na sadašnjem željezničkom i autobusnom kolodvoru, Đuro Lang, zaposlio čovjeka koji je ljude razvažao po okolnim selima, s kojima tada nije bilo nikakvih prometnih veza. Sve se, kažu povjesničari, događalo od početka tridesetih godina prošlog stoljeća pa sve do početka Drugog svjetskog rata.I.Getto

Website Apps