SAJAMSKA MANIFESTACIJA NA PAMPASU OD 4. DO 6. OŽUJKA

osječki-proljetni-sajam

Bit će organiziran i Cooking show u organizaciji Pašta Mašta j.d.o.o. i popularnog slavonskog chefa Tomislava Đukića

Od 4. do 6. ožujka na sajamskom prostoru Pampas, u organizaciji Osječkog sajma, održavat će se Osječki proljetni sajam, u sklopu kojega je 23. Sajam poljoprivrede i prehrane te 17. Obrtnički sajam, s oko 180 izlagača.

Direktorica Osječkog sajma Nada Maglaić jučer je na konferenciji za novinare istaknula zajedničku organizaciju s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Osijek te Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtnčkom komorom Osječko-baranjske županije, a što je rezultiralo vrlo uspješnom organizacijom.

– Osim suorganizatora, očekujemo i nastupe općina Antunovac, Semeljci i Čepin, koji će predstaviti svoje gospodarske potencijale. Uz izlagače, ondje će biti organizirani i stručni skupovi, savjetovanja, edukacije, degustacije i cijeli niz zabavnih sadržaja te nagradna igra. Vjerujem da će svaki posjetitelj pronaći nešto zanimljivo za sebe – poručila je Maglaić, dodavši da tradicija duga 23 godine govori o svom značenju u gospodarskom i društvenom okruženju, a teškoćama unatoč ova će sajamska priredba biti značajan brend Osijeka i regije.

Zadovoljstvo nije krio ni Zoran Kovačević, predsjednik županijske HGK, koji je rekao da je Komora tradicionalan pokrovitelj osječkih sajmova. Na ovome sajmu sufinancira nastup na više od 200 četvornih metara prostora više od 30 tvrtki, od kojih se neke prvi put susreću s tržištem. U okviru sajma, kako je najavio Darko Knežević, predsjednik županijske Obrtničke komore, bit će održani bilateralni razgovor s Komorom iz Subotice, a održat će se i susret s Agencijom za malo i srednje poduzetništvo, dok će partnerske komore Obrtničke komore na ovogodišnjem Obrtničkom sajmu također dobiti svoje mjesto.

Uz predavanje i stručne skupove, sva tri dana bit će organiziran Cooking show u organizaciji Pašta Mašta j.d.o.o. i popularnog slavonskog chefa Tomislava Đukića, koji će posjetitelje naučiti pravilno pripremiti tjesteninu. Od tradicionalnih jela u organizaciji Ceha ugostitelja bit će pripremljen čobanac, a svi prisutni obrtnici dobit će i priznanja.

 

Izvor:Glas Slavonije/M. Mihelić

Website Apps