AKCIJSKA GRUPA VUKA – DUNAV

lag-vuka-dunav-odrzao-3-radionicu-za-poljoprivrednike-i-obrtnike-u-ernestinovu(1)

Lokalna akcijska grupa Vuka – Dunav bila je vrlo aktivna tijekom proteklih dana. Predsjednica Nataša Tramišak navodi kako su zbog izrade Lokalne strategije razvoja održali okrugle stolove u Antunovcu i Ivanovcu.

Okrugli stol s temom Izrada Lokalne razvojne strategije 2014. – 2020; Mogućnosti suradnje LAG-ova u podmjeri 19.3. okupio je LAG-ove s područja Slavonije i Baranje: LAG Baranja, LAG Karašica, LAG Papuk, LAG Šumanovci, LAG Zapadna Slavonija, LAG Zeleni trokut, LAG Bostuski niz, te LAG Srijem, te domaćin LAG Vuka – Dunav. Raspravljalo se o aktualnim temama vezanim uz izradu Lokalne razvojne strategije i o mogućnostima suradnje LAG-ova. Moderatori rasprava su Nataša Tramišak te Saša Rister (LAG Papuk). U Ivanovcu radionica je održana kako bi informirali stanovništvo te prikupili projektne ideje za bazu projekata i izradu Akcijskog plana provedbe Strategije. “Sve prikupljene projektne ideje koje svojim aktivnostima pripadaju nekim od mjerama Programa ruralnog razvoja bit će uvrštene u Strategiju našeg LAG-a, te će svojom provedbom pomoći u poboljšavanju kvalitete života stanovnika na području LAG-a”, kaže Tramišak.

Također navodi kako su održali sjednicu Upravnog odbora LAG-a na kojoj je odlučeno da se članarina za jedinice lokalne samouprave i mjesne odbore obračunava prema načelu dvije kune po stanovniku, za fizičke osobe određena je visina članarine od 100 kuna, a za pravne 200 kuna.

 

 

Izvor:Glas Slavonije/D. Pejić

 

Website Apps