NEDOSTAJE PARKIRNIH MJESTA, STANARI NEGODUJU

foto-parking-nas-svagdasnji__fa5

BELI MANASTIR – Problemi s mjestima za parkiranje u belomanastirskom gradskom središtu iz dana u dan sve su izraženiji. Gradnjom novog gradskog trga izgubljeno ih je nekoliko, kao i promjenom prometnog režima u Stepinčevoj ulici koja je prije nekoliko godina postala dvosmjerna. Kako zbog toga trpe tamošnji stanari, posebice zbog parkiranja svojih metalnih ljubimaca, nadležni se baš i nisu raspitivali, nego su cijelu stvar uredili prema vlastitom mišljenju. U vrijeme isplata mirovina, ”socijala”, nekih događanja u kinodvorani, ili u Velikoj gradskoj vijećnici, često se događa da se parkiranje automobila uspoređuje s – dobitkom na lotu.

– Svjestan sam da bi mnogi automobilom htjeli ući u trgovinu, poštu, ili neku drugu ustanovu, ali nitko ne misli na stanare. Osuđeni smo jer u gradu nema dovoljno parkinga. Djelomice se to događa zbog povećanja broja automobila, ali se ne mogu oteti dojmu da malu “rolicu” u svemu imaju i nečiji hirovi, odnosno, nedovoljna količina informacija s terena – priča jedan od stanovnika Ulice Alojzije Stepinca, čiji je automobil često parkiran i stotinjak metara od zgrade u kojoj živi. Postavlja pitanje livade u središtu grada, idealnog mjesta za parking, te ističe kako se mora naći rješenje za gradnju bar još 20-ak parkirališnih mjesta, čijom bi gradnjom djelomice bio riješen njihov kronični nedostatak. Kako ističu u gradskoj upravi, livada u središtu grada može biti samo “misaona imenica”, budući da je ona u privatnom vlasništvu, ali za nekoliko parkirališnih mjesta već je pronađeno rješenje.

– Ovih dana bit će završeni radovi na četiri mjesta u Ulici Alojzija Stepinca, nedaleko od pošte – tvrdi dogradonačelnik Marko Bogatić, naglašavajući kako će ubrzo početi radovi i na dijelu Ulice dr. Franje Tuđmana, od križanja s Trgom slobode do prvih zgrada. S obje strane tog dijela Tuđmanove, nastavlja, bit će sagrađeno po pet mjesta za parking s obje strane. Isto tako, dodaje, u planu je gradnja još nekoliko mjesta u Nazorovoj i Stepinčevoj ulici. – Sve će biti financirano iz gradskog proračuna – podvlači Bogatić.

Izvor:Glas Slavonije/Ivica Getto
Website Apps