VRKIĆ I HAM DAROVALI BREVISICAMA MAJICE S LOGOTIPOM EPK 2020.

maxresdefault

Ponosni smo i sretni što imamo ovakav zbor koji promovira Osijek u svijetu – istaknuo je Ham

Poznati je Vokalni ansambl “Brevis” u ponedjeljak navečer na svojoj redovitoj probi imao posebne goste.

Naime, u povodu njihovog nedavnog uspjeha (prvog mjesta na Svjetskom natjecanju zborova u Rusiji), posjetili su ih gradonačelnik Ivan Vrkić i dogradonačelnik Vladimir Ham, kako bi im još jednom čestitali te pokazali zahvalnost za veliki uspjeh i promidžbu grada.

Kao što je poznato, Osijek je kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, a jedan od ključnih kriterija za odabir gradova prijestolnica upravo je kulturni i umjetnički sadržaj kojem je “Brevis” pridonio kao malo tko svojim brojnim domaćim i međunarodnim nagradama i priznanjima. U znak zahvalnosti svakoj od pjevačica gradonačelnik je osobno uručio mali znak pažnje, majicu s logotipom dviju ukriženih molekula kisika, kojim se Osijek predstavlja u svojoj kandidaturi za EPK 2020.

Dogradonačelnik Ham komentirao je kako je Međunarodni dan žena prava prigoda zahvaliti i darivati talentirane, marljive i uporne djevojke i mlade žene, izvrsne promotorice Osijeka kao Europske prjestolnice kulture, jer kvalitetno i konstantno predstavljaju grad i njegovu kulturu na domaćoj i međunarodnoj razini.

– Ponosni smo i sretni što imamo ovakav zbor koji iz godine u godinu ostvaruje vrhunske rezultate i promovira Osijek u svijetu – istaknuo je Ham.

Antoaneta Radočaj Jerković, dirigentica i voditeljica “Brevisa”, zahvalila je gradskim čelnicima na darovima i dodala kako su sve djevojke iznimno sretne i ponosne što su baš one prve koje su dobile majice te da će ih s veseljem nositi.

Izvor: Glas Slavonije/Luka Glavaš

 

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps