POZIV IZ MINISTARSTVA PODUZETNIŠTVA I OBRTA

1423210521eepa

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj “Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2016” (European Enterprise PromotionAwards – EEPA 2016). Riječ je o priznanju kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno-privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva diljem Europske unije. Natječaj je u Hrvatskoj otvoren do 31. svibnja, i to za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

Kandidati se svojim inicijativama i projektima natječu u jednoj od šest kategorija: Promicanje poduzetničkog duha, Ulaganje u poduzetničke vještine, Poboljšanje poslovnog okruženja, Poticanje internacionalizacije poslovanja, Potpora razvoju zelenog tržišta i učinkovito korištenje resursa i Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Prijave se moraju odnositi na postojeće ili nedavne projekte i inicijative u izradi politika u poduzetništvu ili obrazovanju i njihov ostvareni utjecaj na razvoj mjesta, odnosno regije u razdoblju od dvije godine, a sve informacije o natječaju mogu se pronaći na portalu Ministarstva poduzetništva i obrta. To će ministarstvo izabrati dva projekta iz Hrvatske iz dvije različite kategorije te ih dalje prijaviti na EU razinu.

EEPA od 2006. godine nagrađuje izvrsnost u promicanju poduzetništva i malog gospodarstva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Od tada do danas projektima koji su se natjecali na EU razini potaknuto je osnivanje više od 10.000 novih tvrtki.

Lani je prvi put u uži izbor na EU razini odabran i hrvatski projekt, a riječ je o projektu “Grad Jastrebarsko – vaš grad s izvrsnim poslovnim okruženjem”, koji je proglašen drugoplasiranim u kategoriji Poboljšanje poslovnog okruženja.

 

Izvor:Glas Slavonije/D.Pav.

Website Apps