TZ GRADA OSIJEKA NA SAJMU GAST U SPLITU

restoran-citadela_08-b

Turistička zajednica grada Osijeka predstavit će se na sajmu GAST u Splitu, koji se održava od 2. do 5. ožujka. Riječ je o međunarodnom sajmu prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, koji je veoma bitan za cjelokupni turistički sektor u Hrvatskoj.

– Osječani će naglasak staviti na gastroponudu i u srcu Dalmacije predstaviti se delicijama našeg kraja, poput fiš-paprikaša i knedli sa šljivama – istaknuo je Saša Uranjek, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice grada Osijeka.

– Želimo ispričati priču o Osijeku, njegovim manifestacijama, mirisima i okusima naših restorana, zelene tržnice, malih dvorišta. U tome će nam pomoći Udruga majstora kotlića i Klastera Slavonska košarica – kaže Uranjek.

Tako će 3. ožujka Ante Dozan, pobjednik 20. Hrvatskog natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša pripremati taj specijalitet, a posjetitelj štanda osječke Turističke zajednice moći će kušati još i osječke knedle sa šljivama.

U petak, 4. ožujka, održat će se zanimljivo događanje pod nazivom “Fiš kontra brudeta”. Predstavnici Turističke zajednice Makarske, sudionici 20. Hrvatskog natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša, održanog u Osijeku u prosincu 2015. godine, kuhat će brudet u isto vrijeme kada će pobjednik tog natjecanja kuhati fiš-paprikaš. Svi posjetitelji sajma, kao i izlagači, moći će kušati ove delicije.

Direktor Uranjek poziva sve one koje put nanese u Split do kraja ovoga tjedna da ih posjete na štandu broj 3.

 

Izvor:Glas Slavonije/V. Latinović

Website Apps