VOJTEK I U BELOM MANASTIRU

19. travnja 2016.

U sklopu Dana vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije, u srednjoškolskom kompleksu otvoreno je street out igralište (vježbalište na otvorenom), prvo takvo u Belom Manastiru. Može se reći da je posrijedi normalna stvar, posebice stoga što rekreativno bavljenje sportom uzima sve više maha diljem Hrvatske pa tako i u Baranji, odnosno jedinom baranjskom gradu. No ono po čemu je ovo igralište posebno jest činjenica da je street workout oprema napravljena u Belom Manastiru – proizvedena je u belomanastirskoj tvrtki “Vojtek oprema”, koja se proizvodnjom takve opreme bavi već gotovo cijelo desetljeće.

– Čini mi se da nije u pitanju cijena već činjenica da grad jednostavno nije ulazio u slične investicije – kaže Darko Vojtek, direktor i vlasnik “Vojtek opreme”, naglašavajući kako ni ovu investiciju nije inicirao Grad Beli Manastir već Osječko-baranjska županija, odnosno županijska Sportska zajednica. Riječ je o programu opremanja fitness i street out igrališta za pet gradova – Đakovo, Donji Miholjac, Vukovar, Belišće i Beli Manastir, koji je s 50 posto financiran iz županijskog, a s 50 posto iz proračuna jedinica lokalne samouprave. Igrališta su već opremljena u Osijeku, Đakovu i Belišću. “Vojtek oprema” izrađuje i dječja igrala te niz proizvoda za komunalnu opremu.

– Nakon povratka u Baranju, u gradu smo postavili samo jedno dječje igralište, jedno u Branjinom Vrhu te pokoje autobusno stajalište. Na novom belomanastirskom gradskom trgu nema ništa iz našeg asortimana jer ono što je traženo nismo proizvodili, ali smo zato prisutni u cijeloj Hrvatskoj i ostalim državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije, zemljama članicama EU-a, pa čak i na Crnom kontinentu, u Gabonu, gdje smo hotelske komplekse opremili dječjim igralima i fitness-spravama – ističe Vojtek, podsjećajući još na klupe za splitsku rivu, vukovarsku šetnicu i urbanu komunalnu opremu koja je postavljena diljem ostalih hrvatskih gradova i općina, kao i na posao s Ledom, za koji su konstruirali kioske za sladoled.

Ledo ih je, pak, distribuirao po cijeloj Hrvatskoj, ali i Srbiji, odnosno Bosni. No, dodaje, situacija pomalo kreće nabolje. Postoje naznake da će sudjelovati u obnovi dotrajalih dječjih igrališta u Belom Manastiru, ali bi gradu mogli ponuditi još više.

– Kada bi Grad od nas naručivao urbanu komunalnu opremu i proizvode iz dijela ostalog asortimana, dvije bi godine dva radnika radila samo za potrebe Belog Manastira – naglašava Vojtek.

U “Vojtek opremi”, inače, u ovom trenutku radi 40-ak radnika, a sigurno je da bi nove narudžbe otvorile pokoje novo radno mjesto.

Ivica GETTO
Website Apps