LJETO JE SVE BLIŽE

10. svibnja 2016.

Sezona kupanja iz dana u dan sve je bliža, a tko će ove godine upravljati belomanastirskim gradskim bazenima i hoće li oni uopće raditi tijekom predstojeće sezone, još se uvijek ne zna. Koncesija koju je posljednjih godina imala tvrtka Esseker grupa istekla je još ljetos, a sudeći prema izjavama sada već bivšeg voditelja RC Bazeni, Dražena Kovača, nastavak suradnje pod velikim je upitnikom.

– Pregovori su još uvijek u tijeku, a hoće li biti raspisan novi natječaj i što će biti ako do toga dođe, u ovom trenutku ne mogu reći – kaže Kovač. Upitan kako procjenjuje stanje bazena, kratko je odgovorio da su oni u prilično lošem stanju te kako za temeljitiju obnovu treba dosta novca. Ni gradonačelnik Ivan Doboš ne može točno reći kakva je sudbina jedinog belomanastirskog mjesta za takvu vrstu rekreacije i provođenje slobodnih trenutaka u vrućim ljetnim danima. I on kaže kako pregovori još uvijek traju.

– Sve radimo da bazeni i ove godine početkom kupališne sezone otvore svoja vrata. Pregovaramo s Baranjskom čistoćom, Stanoupravom i dosadašnjim koncesionarom. Vidjet ćemo. U ovom trenutku stvarno ne mogu reći ništa određenije – kaže Doboš. Svjesni su i u gradskoj upravi da je za temeljitu obnovu bazena potreban iznos koji je za gradski proračun samo misaona imenica. Budući da je riječ o karakterističnom objektu, sredstva nisu mogli potražiti od EU fondova, a jedno od mogućih rješenja je kreditno zaduživanje Grada.

– Kada je riječ o sredstvima potrebnima za obnovu bazena, “nebo je granica” – slikovito objašnjava dogradonačelnik, Marko Bogatić, naglašavajući kako se iznos može kretati od pet milijuna kuna pa do znatno veće brojke, ovisno o planiram zahvatima. Samo za dotrajalu školjku bazena, kaže, treba više od tri milijuna kuna. Ističe kako već danas imaju novi radni sastanak, nakon kojega će, možda, moći reći nešto više. Važno je istaknuti kako ovo nije prvi put da mjesec dana uoči početka sezone gradski oci muku muče s bazenima. Ostaje samo nada da će, ipak, oni koji ne mogu osvježenje potražiti na jadranskoj obali to moći učiniti na belomanastirskim gradskim bazenima, bez obzira na to tko njima bude upravljao. A na gradskom je čelništvu da iduće zime konačno nađe pravo rješenje.

Ivica GETTO
Website Apps