Natječaj za viralnu fotografiju „Volim svoju županiju“

Hrvatska zajednica županija poziva sve kreativce da se prijave na natječaj za viralnu fotografiju „Volim svoju županiju“ za najbolje viralne fotografije (fotografije s najviše dijeljenja na društvenim mrežama i fotografije s najviše lajkova) koje uključuju zanimljive detalje (ljude, životinje, znamenitosti, skrivene detalje pojedinih županija) u kombinaciji s  prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom s područja svih županija u Republici Hrvatskoj.

banovo brdo

 Viralne fotografije po svojoj su definiciji fotografije koje se internetom šire iznimnom brzinom (poput virusa). Upravo zbog toga često se koriste u promociji različitih tvrtki i proizvoda bez povezivanja s određenom markom. Upravo to je cilj i našeg fotografskog natječaja. Kreativnim i zanimljivim detaljima u spoju s predivnim krajolicima koji krase svaku pojedinu hrvatsku županiju želimo da Internet „preplave“ fotografije iz svih krajeva hrvatskih županija.

Natječajem želimo potaknuti mlade umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županija, kao destinacijama koje osim svojih ljepota nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Tema fotografije „Volim svoju županiju“ omogućuje autorima/autoricama široki kreativni izražaj. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske.

Sudionici: svi fotografi/fotografkinje, amateri/amaterke i profesionalci/profesionalke, državljani/državljanke Republike Hrvatske

 Foto natječaj je otvoren od 21. ožujka i traje do 31. svibnja 2016. godine.

 Tijek nagradne igre:

U kategoriji “najbolja fotografija prema broju lajkova” i najbolja fotografija prema broju dijeljenja” fotografije koje će imati najveći broj lajkova i shareova osvojit će po jednu glavnu nagradu.

U kategoriji “najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija”, nakon završetka fotonatječaja tročlani stručni žiri odabrat će najbolje fotografije. Sve pristigle fotografije na fotonatječaj svaki član stručnog žirija ocjenjuje bodovima od 1 – 10. Fotografije koje će biti bodovane s 24 i više bodova ulaze u uži izbor za pobjednike. Nagrađene fotografije bit će objavljene na službenoj internetskoj stranici Hrvatske zajednice županija, kao i na Facebook stranici Hrvatske zajednice županije.

Dodjela nagrada autorima i autoricama fotografija za 1., 2. i 3. održat će se nakon što stručni žiri donese odluku o pobjednicima.

Uvjeti i način predaje fotografija:

 

  • Svaki/svaka autor/autorica može poslati do 3 fotografije.
  • Fotografije se predaju isključivo online, putem posebno osmišljene Facebook aplikacije kojoj će se moći pristupiti putem službene Facebook stranice Hrvatske zajednice županija i službene internetske stranice Zajednice.
  • Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu visoke kvalitete – minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela (visina ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi (fotografija može biti snimljena analognim fotoaparatom, no u natječaju treba biti prijavljena u digitalnom obliku.
  • Neistinite montaže se ne primaju.
  • Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise.
  • Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene.
  • Fotografija može imati minimalne korekcije u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boje.
  • Fotografije pretjerano uređivane različitim filterima neće se uzimati u obzir.

 

Website Apps