Udruga za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri„ u partnerstvu s NCLC KUNA iz Osijeka organiziraju humanitarnu vožnju biciklima pod nazivom „Biciklima za Bubamaru„. Riječ je o 7. po redu vožnji biciklima za pomoć djeci i odraslima s posebnim potrebama, koje se realiziraju uz pomoć lokalne zajednice, sponzora i prijatelja.

unnamed

Humanitarna akcija ‘Biciklima za Bubamaru’ održat će se 15. svibanj za Udrugu osoba sa invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca. Sredstva prikupljena od uplate kotizacija i donacije sponzora namjenjena su za kupnju još jednog stacionarnog bicikla. Udruzi Bubamara već je ranije doniran jedan takav bicikl, no zbog uistinu velikog broja članova Udruge, jedan bicikl se u postupku rehabilitacije i terapijskog rada s djecom pokazao nedovoljan.

Osim spomenute donacije, u svakom od mjesta kroz koje prolazi biciklistička kolona tradicionalno se, uz pomoć i odabir lokalne zajednice, poklanja brdski bicikl s pripadajućom opremom djetetu iz obitelji u potrebi. Treći događaj u okviru ove humanitarne akcije je predaja bicikala Dječjem domu Sv. Ana, Vinkovci, koji su kupljeni u sklopu tradicionalne Lions akcije „Moj prvi bicikl“.

Više od 200 biciklista Slavonije i Baranje, te njihovi gosti iz Hrvatske i susjednih država, organizirano će u koloni voziti na relaciji Osijek – Ernestinovo – Markušica – Vinkovci – Tordinci – Tenja – Osijek. Riječ je o rekreativnoj vožnji prosječne brzine 19-20km/s u dužini od 88 km.

Okupljanje biciklista predviđeno je u 8:00 sati ujutro na Trgu A. Starčevića u Osijeku, gdje će biti izlagači neobičnih bicikala koji će omogućiti probne vožnje, zatim:

– ODJEL PREVENCIJE PU OSJEČKO-BARANJSKE – natjecanja i dodatni sadržaji

PROTEA SPORTizložba novih bicikala i test vožnje

WEEKEND WARRIORSprovjera ispravnosti bicikala sudionika i građana

PANNONIAN CHALLENGE – Najava Pannoniana 2016

Prijave i uplate kotizacija mogu se izvršiti najkasnije do 13. svibnja na LINK-u:

http://lionsklub-kuna.hr/biciklijada-prijava/

Website Apps