POMOĆ ZA BARANJSKI TURIZAM

17. kolovoza 2016.

Riječ je o financiranju ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih usluga, internacionalizacije poslovanja, održivi razvoj, raznovrsnost ponude, korištenje novih tehnologija u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja te rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Ugovore s ministrom potpisali su Vladimir Škrobo iz Karanca (Baranjska kuća, obrt Marko), Zlatna školjka iz Kopačeva, OPG Brezak Silvio iz Osijeka, OPG Milan Šarić iz Kneževa, OPG Tatjana Novačić iz Popovca, OPG Sudar Krunoslav iz Bizovca, Seljačko domaćinstvo “Bakine čarolije” iz Karanca, Marina Šašlin (obrt Mess) iz Batine, Etno selo iz Karanca, OPG Lazar Nataša iz Vardarca, poljoprivredni obrt Domagoja Škobića iz Aljmaša, OPG Vinogradac Dejan iz Bocanjevaca, OPG Svetlana Marinov iz Bilja, OPG Nada Piljić/Seljačko domaćinstvo Ivica i Marica iz Karanca, OPG Majhen Ninoslav te Berislav Mlinarević iz tvrtka Romos – commerce, u čijem sastavu posluje i hotel Waldinger. Njima je u sklopu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva dodijeljeno 750.000 kuna, što je višestruko manje nego što su povukle neke druge županije. Ministar Kliman izrazio je nadu da će turistički djelatnici s istoka Hrvatske idući put pokazati veće zanimanje za dobivanje ovog novca.

Jedan od korisnika spomenutih sredstava prenio nam je svoje strahovanje temeljeno na dosadašnjem iskustvu kako će sada država zauzvrat protiv njih pokrenuti sav mogući inspekcijski nadzor kako bi utjerivanjem navodnih prekršaja povratila dio darovanog novca. Primiti državni novac, prema riječima našeg sugovornika koji je želio ostati neimenovan, često je dvosjekli mač. D.Celing

Website Apps