PRIJAVE ZA VINSKI MARATON

8. rujna 2016.

Ovim putem želimo najaviti manifestaciju naziva Vinski maraton u Zmajevcu datuma 01.10.2016. Glavni organizatori manifestacije su KUD József Attila i Udruga za njegovanje običaja Mađara Surduk iz Zmajevca.

Zmajevac-04

Davne 2005. U sklopu dana sela smo organizirali Vinski maraton a sad nam se sve više čini da u sklopu Vinskog maratona organiziramo i dan sela. Ove godine je došao red na 11. Vinski maraton. 2005.godine smo počeli s 40 natjecatelja a 2015.godine smo oborili sve rekorde i imali respektabilnih 1100 maratonaca te više tisuća posjetitelja. Naravno svi posjetitelji su dobrodošli i mogu obići sve otvorene podrume i uživati u bogatoj eno i gastro ponudi. Cijene tih degustacija svi vinari odlučuju individualno. U sklopu manifestacije je organiziran i sajam gdje će posjetitelji moći kupiti različite ručno izrađene suvenire, potrepštine.
.Cilj Vinskog maratona je da posjetitelji upoznaju naše malo mjesto, običaje, turističku ponudu. Ova manifestacija je odlična i za promociju vinskih cesta a sad već i po mnogima doprinosi i gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi (smještajni kapaciteti u Općini i široj okolici su taj vikend maksimalno iskorišteni).
Da bi olakšali vinarima posao i da ne bi svih nadamo se 1100 maratonaca otišlo odmah u Katolički surduk u podrum broj 1, vinske ceste (surduke) smo označili s 3 različite boje. Vinski maraton svima počinje u 14:00 i svi prijavljeni kreću iz centra sela, međutim svi kreću na vinsku cestu boje kakve boje je njihova čaša, majica, prvi bonovi. Napominjemo da svi će dobiti isti broj bonova i svi obilaze iste podrume, samo oko 400 maratonaca kreće na crvenu vinsku cestu, oko 400 na žutu i 300 na zelenu pa se ljudi rotiraju. Tokom maratona na vinskim cestama posjetitelje će zabavljati različiti glazbeni sastavi. Završetak Vinskog maratona je predviđen u 18:00 sati.

Slikovni rezultat za vinski maraton

Kao i svake godine i ove godine pobrinuli smo za zabavu i navečer. U 19:00 sati počinju koncerti. Ove godine smo se odlučili da i u Katoličkom i u Reformatskom surduku postavimo male bine, gdje će od 18:30 do 22:00 sata goste zabavljati naizmjenično tamburaški sastavi i bendovi s mađarskim pjesmama. Našim posjetiteljima preporučujemo da zabavu nastave u podrumima i u šatorima , naravno svugdje će živa glazba i vrhunska vina garantirati dobar provod.
I ove godine će taj dan prometovati autobus na relaciji Osijek-Zmajevac-Osijek, te na relaciji Beli Manastir-Karanac-Kneževi Vinogradi-Zmajevac. Cijena povratne akrte je 30,00 kn.
Kotizacija za Vinski maraton će ove godine biti 80,00 kn po osobi. Kao i svake godine maratonci će dobiti: redni broj, majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca (iz 1841.godine), čašu, mapu sa označenim podrumima i toliki broj bonova, koliko nam se vinara prijavi (minimum 20 ćemo osigurati).

Slikovni rezultat za vinski maraton

Zbog ograničenog broja sudionika na Vinskom maratonu primamo rezervacije na mail:
vinskimaraton@gmail.com i na br mobitela: +385-97/605-49-14
U rezervaciji potencijalni maratonci trebaju nam poslati ime i prezime, broj osoba koje bi htjeli prijaviti i veličinu majica, te da li žele uplatiti i za prijevoz našim autobusima. Nakon toga naš administrator će im proslijediti podatke za uplatu i zabilježiti prijavu nakon uplate. Na dan Vinskog maratona individualci ili ekipe svoje pakete će moći pokupiti u Zmajevcu u Domu kulture, od 10:00 do 13:30 sati.
Program Vinskog maratona:
PROGRAM

10:00-13:30 Registracija za Vinski Maraton
11:00 – Početak etno sajam
12:30 – Međunarodna povorka folkloraša
13:00 – Nastup folkoraša i zajednički ples s gostima prije početka Vinskog maratona
14:00 – Vinski maraton
18:00 – Kraj Vinskog maratona
18:30 – Živa svirka i zabava u Katoličkom i Reformatskom surduku
22:00 – nastavak zabave po podrumima

Website Apps