Obiteljskim danom, održanim u nedjelju, završena je ovogodišnja sezona kupanja na RC-u Bazeni u Kneževim Vinogradima. Na RC-u Bazeni zadovoljni su ostvarenim, ponajviše brojem posjetitelja, kojih je bilo više od 20.000, što je svojevrsni rekord “suljoških” bazena.

– Budući da je bilo dosta kišnih dana i da smo relativno mala sredina, brojem posjetitelja moramo biti zadovoljni, što ne znači da ih nagodinu neće biti više – kaže Damir Paulić, direktor tvrtke Kneževi parkovi, koja bazenima upravlja drugu godinu. Uspoređujući prošlu s prekjučer završenom sezonom, Paulić tvrdi kako je ovogodišnja znatno bolja. Djelatnici su, naime, iskusniji, ispravljene su prošlogodišnje pogreške, gostiju je bilo više nego lani, a i financijski su rezultati bolji. Podsjetimo, u protekle dvije godine u bazene je uloženo više od dva milijuna kuna, od čega 1,3 milijuna kuna za kupnju nove filtar-stanice.

– Nakon što je prošli koncesionar otkazao koncesiju, mnogo toga morali smo obnavljati. Nužna je i rekonstrukcija školjke bazena, koja je stara 35 godina. Hoće li biti postavljena nova ili rekonstruirana postojeća, ovisi o Općini Kneževi Vinogradi, koja je vlasnik bazena – kaže Paulić, objašnjavajući kako postojeća školjka, uz ostale mane, zahtijeva i, primjerice, svakodnevno temeljito čišćenje kako se ne bi pojavile alge.

Sastavni dio RC Bazena je i restoran Panon, koji su Kneževi parkovi preuzeli nakon završetka prošlogodišnje sezone, a u opremu i inventar uloženo je 300-tinjak tisuća kuna.

– Sada imamo restoran i kušaonicu vina, u kojoj je zastupljena većina baranjskih vinara. Iako je sezona kupanja gotova, restoran će biti otvoren za poslovne ručkove, sastanke i slično, o čemu smo obavijestili turističke agencije i ostale turističke dionike – naglašava Paulić.

Na RC-u Bazeni su tijekom sezone osmišljavali razne sadržaje, poput partyja, noćnog kupanja, prezentacija i slično. Obiteljski dan bio je namijenjen prije svega djeci, ali i onim starijima. Obilježili su ga glazba, zabava, ples te razne obiteljske aktivnosti. Teta Crtalica iz dječje igraonice Moltonko oslikavala je dječja lica, pretvarajući ih tako u superheroje, vile, princeze… U restoranu je, pak, drugi put ove godine održana promocija novog interaktivnog sadržaja – Virtualna realnost (VR Osijek). Belomanastirski SKOK klub je osmislio obiteljske igre, dječji disko i aqua zumbu, a koncesionar je sve nazočne počastio ukusnim grahom. Na kraju su u bazen pušteni lampioni, njih 102, simbolizirajući tako 102 dana koliko je bazen tijekom sezone bio otvoren za posjetitelje. Ivica Getto

Previous Post
«
Website Apps