Osvajanje Garmischa 2016“

Projekt koji je u pripremi ima rekreativno-humanitarni koncept, održava se drugi put i mogao bi postati tradicionalni oblik druženja u obilježavanju početka jeseni u Slavoniji i Baranji.

Donatorsko – rekreativni biciklistički događaj opisan je u osnovnim crtama.Okupljanje sudionika je predviđeno ispred Protea sporta  Ul. Josipa Jurja Strossmayera 165 u Osijeku i u organiziranoj koloni se vozi do caffe bara Canimeč u Čemincu, gdje će se vršiti prijava sudionika i uplata kotizacije u iznosu od 10 kn. Svrha uplate kotizacije je kupovina brdskog bicikla koji se poklonja djetetu u potrebi. Nakon prijave sudionika formira se kolona biciklista, sudionici su odrasle punoljetne osobe, a svi maloljetnici moraju biti u pratnji roditelja. Organizirana kolona se vozi do platoa vinske ceste u podnožju najstrmijeg dijela uspona na Bansku kosu.

6078615_orig

Manifestacija uklučuje i rekreativno-zabavni dio. Osvajanje Garmischa 2016 je osmišljeno u četiri kategorije, a sudionici se biciklima penju na vrh uspona od dvjestotinjak metara:

  • muškarci (tko će sporije),
  • žene(tko će sporije) i
  • gurači bicikala (tko će brže) – muškarci
  • gurači bicikala (tko će brže) – žene.

Nakon uspona nastavlja se vožnja sudionika do Vidikovca, gdje je za sve sudionike osigurana gratis okrjepa u vidu sokova i energetskih napitaka. Nakon toga u organiziranoj koloni krenut će se prema ­­­Vinariji „Svjetli dvori“ u ­­­­Karancu ispred koje će biti svečana predaja dva bicikla i prateće opreme odabranoj djeci, sestrama blizankama iz obitelji u potrebi, koje će biti u pratnji jednog od roditelja. Nakon realizacije humanitarnog dijela projekta, za sudionike će biti organizirana degustacija gastronomskih proizvoda u ­­­­­­­­Vinariji „Svjetli dvori“ u ­­­­Karancu. Poslije okrijepe organizirana kolona kreće od Karanca do Čeminca, gdje je predviđen završetak manifestacije. Povratak u Osijek, za bicikliste iz Osijeka, realizirat će se individualno.

Humanitarna akcija održati će se 16.10.2016. g. sa početkom okupljanja sudionika u ­­­7.30 sati, isped Protea sporta  Ul. Josipa Jurja Strossmayera 165 u Osijeku. U 9.00 je predviđen upis sudionika u caffe baru Canimeč u Čemincu, a polazak prema Banskoj kosi u organiziranoj koloni predviđen je u 9.50 sati.

Website Apps