RKUD Darda 14 godina djeluje u Baranji, okupljajući građane,djecu i mlade iz romske i ne-romske zajednice te kroz rad kulturno umjetničkog društva uspješno radi na njegovanju i očuvanju kulturnih tradicija i običaja te razvijanju i unapređenju kulturno-umjetničkog amaterizma.Primarna misija očuvanje i promoviranje kulturne baštine i osnaživanje nacionalnog identiteta Roma samo je jedan segment djelovanja u osnovnom cilju , a to je poticanje mladih na formalno i neformalno obrazovanje te prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece i mladih.

RKUD Darda

Vrijednosti na kojima RKUD darda temelji svoje djelovanje su multietičnost,solidarnost,suradnja,jednakosti,tolerancija i volonterizam

Tako će povodom Međunarodnog dana ljudski prava 10.prosinca 2016. u prostorijama RKUD-a Svetog Ivana Krstitelja 109 sa početkom u 15 sati biti održana predavanja djelatnika odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, kao i predavanje savjetnika pučkog pravobranitelja.

Po završetku predavanja u istom prostoru otvoriti će se  izložba fotografija pod nazivom “Žuta izložba” koja će dočarati jedan segment života Roma.

Baranja.hr V.Š.

Website Apps