Nakon nedavnog pokretanja zrakoplovne linije od Osijeka do Stuttgarta – Zračna luka Osijek postaje 134. zračna luka u mreži mađarskog Wizz Air-a. Niskotarifna ruta će povezati Osijek s Bazelom od 19.svibnja. Zrakoplovi će voziti ponedjeljkom i petkom, po cijeni od 25 eura naviše.

airportOsijek

“Osijek postaje 134. destinacija u našoj mreži” – najavila je na predstavljanju nove linije Sorina Ratz, menadžerica za komunikacije mađarskoga Wizz Air-a. Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić kazao je na konferenciji za novinare kako je aerodrom u Baselu, s oko 7,5 milijuna putnika treći po prometu Švicarskoj, a putnicima će se omogućiti povezivanje s preko 90 odredišta u Europi, sjevernoj Africi i Kanadi.
“Mi smo 2012. imali oko dvije tisuće putnika, a ove će ih godine sa svim ugovorenim linijama biti oko sedamdeset tisuća” – najavio je na konferenciji za novinstvo direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić. Bit će to i novi, prijeko potreban, poticaj gospodarstvu. “Danas, kada završavamo i masterplan razvoja turizma, Zračna luka upravo ima svoje značajno mjesto. To je prometni pravac koji otvara mogućnost, ne samo za turizam naše županije, nego i grada Osijeka” – ocijenio je zamjenik osječko-baranjskoga župana Željko Kraljičak.

“Doista, morat ćemo u budućnosti razmišljati i o proširenjima i naravno da smo na takve stvari spremni. Jer, cilj je povezivati Osijek što bolje sa svijetom” – naveo je, među ostalim, zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham. Nova niskotarifna ruta do Basela započinje 19. svibnja, dvaput tjedno, ponedjeljkom i petkom, po cijeni od 25 eura naviše.

Marija Petrinović

Website Apps