Bilje – Nakon uspješno ostvarene suradnje na projektima „Dvorišta“ ( „Omasti brk u Ribarskoj“ i „ Dvorište bake Katice“), a koji su se održali prošle godine u Kopačevu, Općina Bilje i tvrtka Privilegium d.o.o. početkom 2017. godine sklopili su strateško partnerstvo za realizaciju cjelogodišnjeg projekta pod nazivom „Razvoj i popularizacija ruralnog turizma u Općini Bilje kroz događaje i manifestacije“ .

Cilj ove suradnje prvenstveno je brojnim kulturno-zabavnim programima unaprijediti i promovirati ruralni turizam Općine Bilje te cijelokupne Baranje. Događajima i manifestacijama organiziranim u selima Općine Bilje prvenstveno se žele privući turisti iz urbanih sredina i posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske te susjedne nam Mađarske.

Ovakav vid suradnje jedne tvrtke i lokalne samouprave prvi je takve vrste na području Baranje.

dvoristebakekaticestv

Na konferenciji za novinare održanoj 24. veljače 2017. godine ( petak) u Vardarcu, Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje te Marija Gunzinan, direktorica Privilegium d.o.o.-a detaljno su predstavili programe vezane uz projekte pod nazivom „Dvorišta“ te najavili dvije nove velike manifestacije; „Piknik kod Savojskog“ i „Spirit of Imperium Romanum“ . Osim toga najavljeno je i otvaranje stalnog izletišta u Kopačevu na adresi Šandora Petefija 48. koje će posjetiteljeima pružati brojne turističke sadržaje od svibnja pa sve do mjeseca listopada.

Tvrtka Privilegium i Općina Bilje također su najavili da će sva događanja i manifestacije u zajedničkoj organizaciji biti i humanitarnog karaktera. Naime, sudjelovat će u akciji udruge Ekotur pod nazivom „Djeca za djecu“ u sklopu koje će se prilikom spomenutih manifestacija od posjetitelja prikupljati dječje igračke i odjeća koja će se kasnije dijeliti baranjskim obiteljima s malom djecom kojima je takva pomoć dobrodošla.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na konferenciji za novinare posebna pozornost bila je posvećena najavi prvog nadolazećeg događaja koji će se u ožujku održati u Vardarcu, u dvorištu stare autohtone baranjske kuće u ulici Šandora Petefija 128. Naime, radi se o pravoj proljetnoj manifestaciji pod nazivom „ Rascvjetano dvorište“. Kao i u dosadašnjim „Dvorištima“ tako i u ovom vardaračkom cilj organizatora je zanimljivim tematskim programima vratiti život u stara seoska dvorišta. Tako će posjetitelje očekivati šarolike radionice za djecu, dječje predstave, brojni sadržaji te lokalna gastronomska ponuda.

Subota, 25. ožujak 2017.
Rascvjetano dvorište (Vardarac)
-radionice, igraonice, koncert, predstava, gastro ponuda

Svibanj, 2017.
Piknik kod Savojskog (Bilje, park dvorca E.Savojskog)
-velika manifestacija, radionice, izložbe, koncerti, predstave za djecu, velika gastro ponuda

Svibanj, 2017.
Spirit of Imperium Romanum(Kopačevo)
-višednevna manifestacija, postavljenje rimskog tabora, borba rimskih gladijatora, gastro i eno ponuda na bazi starih rimskih recepata, radionice starih zanata, glazbeni program

Lipanj, 2017.
Dvorište u Lugu (Lug)
-radionice, igraonice, koncert, predstava, gastro ponuda

Rujan, 2017.
Ribarski dani u Kopačevu – Dodatni program u organizaciji Privilegium d.o.o. (Kopačevo)
(3 dvorišta- kod bake Katice, i razna druga dvorišta, koncerti, predstave, plesni performansi, izložbe, radionice, igraonice, sajam)

Listopad, 2017.
Dvorište (Vardarac)
-radionice, igraonice, koncert, predstava, gastro ponuda

Listopad, 2017.
Dvorište (Kopačevo)
-radionice, igraonice, koncert, predstava, gastro ponuda

Subota, 2. prosinac 2017.
Zima u Baranji- Bilje
– stara zimska jela, izrada tradicionalnih dekoracija za kićenje borova, „tajna“ radionica za djecu poklona za roditelje, dječja predstava, gasronomska ponuda

Svibanj- listopad, 2017.
Ljeto u dvorištu bake Katice( Kopačevo)
koncertni programi, radionice, igraonice, izložbe, predstave, plesni performansi, gastro ponuda

Detaljni sadržaj i opis pojedinih događaja i manifestacija te sudionika biti će objavljen pravovremeno, nekoliko tjedana prije svake pojedine manifestacije.

Website Apps