NAJAVA GIMNASTIČKOG SPEKTAKLA

10. svibnja 2017.

Ususret Svjetskom gimnastičkom kupu Osječani će pokazati najdužu špagu na svijetu. Sportska će se scena ujediniti u subotu, 13. svibnja u 18 sati na pješačkom mostu .

„Svjetski gimnastički kup je pred vratima, pa je vrijeme da se prisjetimo nekih njegovih elemenata, a koji je bolji način nego napraviti nešto unikatno, sportski i još na ovako predivnom vremenu. Jedna špaga za drugom i zajedno ćemo napraviti najduži ljudski lanac špaga ikada viđen.“, kaže Ivana Maltašić, tajnica Gimnastičkog društva Osijek – Žito, izvršnog organizatora Osijek Grand Prix natjecanja.
Bit će to uvertira za prijavu za Guinnessovu knjigu rekorda za 2018. godinu.
Pozivnica je upućena svima kojima gipkost nije strana. „Svi koji mogu napraviti špagu dobrodošli su i mogu sudjelovati u ovoj manifestaciji. A svima onima koji nisu umješni u ovom sportu, svakako preporučujemo da dođu na pješački most, jer ovakvo se što ne viđa baš svaki dan“, dodaju organizatori uz poziv: Osjetite gimnastiku ovog svibnja!
Nakon ovog kreativnog uvoda slijedi Svjetski kup u gimnastici u Osijeku, koji se održava 20. i 21. svibnja u dvorani Gradski vrt, gdje vas očekuju nastupi najboljih svjetskih gimnastičara, brojne nagradne igre i prije svega odlična zabava!

Tatjana Mautner

Website Apps