VIKEND UZ KULIN IZ JAGODNJAKA

23. svibnja 2017.

Najveća manifestacija kulina u Hrvatskoj održati će se 25. svibnja (četvrtak)2017. godine u srcu Baranje u Jagodnjaku. Točnije u prostorijama Osnovne škole Jagodnjak s početkom u 15:00 sati u organizaciji Općine Jagodnjak koja se sastoji od četverodnevnog programa.

Prikaz slikovne datoteke DSC_0784.JPG
Posjetitelji mogu uživati u mnoštvu različitih domaćih kulena, te kulturnom i zabavnom programu koje priprema Općina Jagodnjak.

Nakon svečanog otvorenja Kulinijade slijedi defile konja i konjskih zaprega ulicama Jagodnjakate smotra folklornih društava i zabavni program.
Manifestacija svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, ali i natjecatelja pa je tako prošle godine njih 125 predalo svoje uzorke kulina na ocjenjivanje pri čemu se vrednuju: boja, okus, miris, kakvoća i drugo.

PROGRAM

DANI KULINA – JAGODNJAK 2017.

ČETVRTAK 25.05.

Uz bogatu ponudu domaćih proizvođača hrane i pića na štandovima postavljenih na školskom igralištu tokom cijele manifestacije izdvajamo:

15:00 Otvorenje kulinijade i proglašenje pobjednika (nastavno sportska dvorana)

15:30 Degustacija kulina (nastavno sportska dvorana)

17:00 Defile konja i konjskih zaprega (ulicama sela do školskog igrališta)

18:00 Veselje uz narodnu muziku do ponoći

PETAK 26.05.

15:00 Likovna kolonija

20:00 Smotra folklora (Dom kulture)

SUBOTA 27.05.

10:00 Škola orijentacije (školsko igralište)

21:00 Koncert Divljih Jagoda (školski park)

NEDELJA 28.05.

14:00 Natjecanje u cigan pečenju (Bolman – Mali Pariz)

17:00 Proglašenje pobjednika

18:00 Romska i narodna muzika do ponoći

Organizatori:

Općina Jagodnjak, Klaster Baranjski Kulin, TZ Baranja, Udruga žena Sretne i Spretne, Konjogojska udruga Baranjac, Udruga mladih Bolman, Zlatna žena Bolman, Udruga Život, SPD Prosvjeta pododbor Jagodnjak, OŠ Jagodnjak, DVD Jagodnjak, LD Jelen Jagodnjak, KTD Gmajna, Aikido Dojo Takeda, Orijentacijski klub Sova.

 Prikaz slikovne datoteke DSC_0765.JPG
Na Kulinijadi će te moći konzumirati i druge domaće proizvode po čemu je Baranja poznata kao što su: sirevi, mljevena paprika, med, suhomesnati proizvodi i drugo, a pića će biti isključivo od malih lokalnih proizvođača kao što su: domaća vina, craft pivo te prirodne sokovi čime festival potiče širu uporabu domaćih proizvoda.
Cilj Kulinijade je promocija i predstavljanje kulina kao izvornog i autohtonog slavonsko-baranjskog proizvoda te poticanje proizvodnje ovog tradicionalnog gastro specijaliteta.

Website Apps