BELJE RUŠI REKORDE

29. srpnja 2017.

Na oranicama Belja završena je žetva ječma i pšenice te su ostvareni najbolji prinosi pšenice u povijesti Belja, od 8,8 tona po hektaru, što je sedam posto više nego lani, izvijestili su iz Belja .

1741_Poljoprivreda

U priopćenju se navodi kako je završena žetva ječma i pšenice na ukupno 5.057 hektara  (1.988 hektara ječma i 3.069 hektara pšenice). Žetva pšenice je trajala tri tjedna i donijela je najbolje prinose u povijesti Belja, ističu iz tvrtke navodeći kako je riječ o prinosu od 8,8 tona po hektaru što je povećanje od sedam posto u odnosu na prošlogodišnje. “Ovogodišnji prinosi najviši su u povijesti naše kompanije i najbolja su nagrada za cjelogodišnji trud i rad na našim oranicama”, istaknuo je direktor ratarstva u Belju Krešimir Grgić. Dodao je kako su izuzetno zadovoljni i dinamikom ovogodišnje žetve.
Najbolji pokazatelj ovogodišnjeg uspjeha je usporedba s dostupnim podacima o europskom i hrvatskom prosjeku koji iznose oko 6 tona po hektaru, kazao je Grgić. Žetvi pšenice prethodila je žetva ječma koja je također dala iznimne prinose od 8 tona po hektaru. Riječ je o domaćim sortama ječma i pšenice, koje prevladavaju u sortimentu i daju iznimne rezultate u plodnoj baranjskoj ravnici.
Belje, tvrtka iz sastava koncerna Agrokor, ukupno obrađuje 20.000 hektara oranica, a ratarska proizvodnja početak je lanca sljedivosti na koji se nadovezuje vlastita tvornica stočne hrane, 25 farmi te prehrambena industrija koji čine zaokružen proces proizvodnje od polja do stola.

 hina
Website Apps