Osnovnoškolcima s područja Belog Manastira i prigradskih naselja Grad će s po 300 kuna sufinancirati nabavu školskog pribora i radnih bilježnica, jedna je od najvažnijih odluka donesenih na sjednici belomanastirskog Gradskog vijeća. Sufinanciranje je inicirao gradonačelnik Tomislav Rob, a inicijativu su vijećnici prihvatili jednoglasno.

Osim te odluke, vijećnici su, također jednoglasno, prihvatili izvješća o prošlogodišnjem radu i financijskom poslovanju ustanova i tvrtki u gradskom (su)vlasništvu – Baranjske razvojne agencije, Centra za kulturu, Dječjeg vrtića Cvrčak, Gradske knjižnice, Javne profesionalne vatrogasne postrojbe, Umjetničke škole i Zajednice športskih udruga. Primjedbi nije bilo ni na izvješće bivšeg gradonačelnika Ivana Doboša, a prihvaćeni su i prijedlozi Pravilnika o javnoj nabavi i davanju suglasnosti na sklapanje ugovora za usluge restauracije uskotračne parne lokomotive, popularnog ćire i tri putnička vagona te onaj o postupku jednostavne nabave radova na adaptaciji zgrade Dječjeg vrtića Cvrčak, drugim riječima – prenamjenu dijela prostora za jaslice.

SDP-ovog vijećnika Aleksandra Momčilovića zanimalo je zbog čega je grad ostao bez LandArt festivala Slama, na što je Rob, ponovivši izjavu koju nam je nedavno dao, rekao kako su neistinite tvrdnje da je Grad odbio financijski podržati festival.

– U proračunu nema osiguranih sredstava za udrugu Slama, jer nisu u potpunosti opravdali prošlogodišnja sredstva pa se nisu mogli javiti na natječaj raspisan za udruge – istaknuo je Rob, naglasivši kako se proračunska sredstva moraju trošiti transparentno. I. Getto

Website Apps