Među kandidatkinjama ovogodišnjeg izbora “Najljepša mama Hrvatske”, koji će se 1. rujna održati na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku, nalazi se i 29-godišnja Klara Bošnjak iz Belog Manastira, jedina predstavnica Baranje.

Image result for kruna mis ljepote

Kako ističu organizatori, cilj ovog natjecanja nije samo prikazati ljepotu žene nego i istaknuti ulogu koje majke imaju u obitelji i društvu. Ovo je, tvrde, svojevrsna nagrada koju majka poklanja sebi jer će izdvojiti jedan dan kako bi zasjala na pozornici i predstavila svoje vrline. Žene, nastavljaju, kada postanu majke, dobiju posebnu ljepotu i sjaj koji dolaze do još većeg izražaja, što ih čini jedinstvenima i nezamjenjivima. Bila je to misao vodilja i Klarinoj kolegici, Željki Bagarić, koja ju je, uz kumu, nagovorila na kandidaturu.
– Klara je jedinstvena, jednostavna, marljiva, lijepa i supermama – kaže Željka, ističući kako se nada da će sve spomenuto prepoznati i prosudbena komisija u Šibeniku. Bar u dio Željkine priče o prijateljici uvjerili smo se jučer, tijekom nekoliko ugodnih trenutaka provedenih s Klarom, majkom dvoje djece, osmogodišnjeg Frana i upola mlađeg Karla. Jedina baranjska kandidatkinja zaposlena je u belomanastirskoj Moda Cult London prodavaonici, a sve slobodno vrijeme posvećuje obitelji.

– Nakon odrađene smjene jedva čekam da dođem kući i budem u društvu obitelji. Nema ljepšeg dočeka od osmijeha moje djece i, dakako, supruga. Dok se on vrati s posla, uspijem skuhati ručak, a nakon objeda često odlazimo u šetnje – priča Klara, čiji je hobi pečenje torti, koje su stoga poprilično često na njihovoj trpezi. U tijeku su, dodaje, pripreme za školu (Fran će krenuti u 3. razred) i vrtić, u koji Karlo kreće prvi put. Prije škole Fran će skoknuti do finalnog natjecanja u Šibenik, gdje će navijati za mamu.
– Cijela obitelj mi je velika potpora, kao i moji prijatelji. Ugodno sam se zbog toga iznenadila i to mi je dodatni motiv – kaže, prisjećajući se kandidature i prvog nastupa pred komisijom u osječkoj Portanovi. Od 78 mama koje su se javile na izbor, plasirala se među prvih 12, a nakon polufinala među šest punica u Šibenik. Od izbora očekuje nova poznanstva i iskustva, a tek u drugom planu joj je lenta. Dakako, kada bi je osvojila, bila bi presretna. U Šibeniku će predstavljati svoj grad i Baranju. Posjetitelje će počastiti vrhunskim baranjskim vinima iz podruma OPG-a Dobrovac, Svijetlih dvora, Vinarije Zajec i Kolar, koji su joj ujedno i sponzori. Ne propušta spomenuti ‘‘matičnu tvrtku‘‘, Moda Cult London, Horvat mediu i najvećeg sponzora – Grad Beli Manastir. Budući da na izboru svaka od finalistica, osim predstavljanja kraja iz kojeg dolazi, mora prikazati nešto od vlastitog talenta, Klara se odlučila prisjetiti mlađih dana i komisiji pokazati nešto od umijeća naučenog tijekom godina provedenih u postavi belomanastirskih mažuretkinja. Nezaobilazno pitanje koje se, kao nužno zlo, mora postaviti mlađim osobama bilo je, planirate li napustiti Baranju i Hrvatsku.
– Ni slučajno. U Belom Manastiru želimo ostati, odgojiti djecu i završiti radnu karijeru. Moj grad, moja Baranja i Hrvatska te, na kraju, moji roditelji i prijatelji, dio su mene i tako bi trebalo ostati – poručuje Klara.

Ivica Getto
Next Post
»
Website Apps