Osamnaest nepovratnih potpora u iznosima od 3600 do 20.000 kuna dodijelio je Grad Beli Manastir poduzetnicima s područja grada i prigradskih naselja. Riječ je o Programu poticanja razvoja malog poduzetništva na području grada, u sklopu kojega je bio raspisan natječaj koji je završio 30. travnja.

Ukupno je dodijeljeno 297.395 kuna, dakle gotovo 100 posto od iznosa koji je za ovaj program bio osiguran u proračunu – kaže gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, dodajući kako su na natječaj stigle 44 prijave, što znači da je potrebno bilo gotovo dvostruko više novca od 300.000 planiranih kuna.

20100408-Beli-Manastir-Gradska-uprava

Osim propisanih uvjeta, gledali smo i na redoslijed pristiglih ponuda, pa su potpore dobili oni koji su se prije javili – pojašnjava Rob, podsjećajući kako su u gradskoj upravi učinili sve kako bi svi poduzetnici znali da je natječaj raspisan i ravnopravno sudjelovali u nadmetanju. Organizirane su, nastavlja, radionice, javna savjetovanja, natječaj je bio objavljen na gradskim web- stranicama… Zbog velikog interesa, kažei Rob, iduće godine bit će raspisan novi natječaj.

------2 COLOR SLBAR

Predložit ću da alociranih sredstava za potpore poduzetnicima bude više od ovogodišnjih 300.000 kuna – obećava, naglašavajući kako će prilikom dodjela potpora više pozornosti obratiti na otvaranje novih radnih mjesta, koja još uvijek kronično nedostaju. Zadovoljan je velikim interesom poduzetnika, što je “svojevrsni signal da se poduzetnički duh u gradu polako budi”. Ove godine mjere su se odnosile na potpore za povećanje konkurentnosti poduzetnika, potpore za marketing i promociju poduzetnika te potpore za sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete. Novina je uklanjanje uvjeta osnivanja gospodarskog subjekta. Prije su obrti i tvrtke trebali biti stariji od dvije godine, a ove su se godine gospodarski subjekti mogli prijaviti bez obzira na vrijeme osnivanja, što je također jedan od razloga znatno većeg interesa poduzetnika u odnosu na prošlu godinu.
Dodijeljeno je 18 nepovratnih potpora. Najveće iznose dobili su Media Box, Apex (i 10.000 kuna za mjeru 2), Kist, Pekarna Baranja 1982., Backup, Horvatić, Foto Mara i Hatwall. Obrt Frigo-s inkasirao je 19.995 kuna, obrt Krištof 19.812 kuna, obrt Mika 19.418 kuna, Promjer d.o.o. 18.554 kuna, Fijaker j. d. o. o. 17.696 kuna, obrt Skela 16.848 kuna, Sweet cakes j.d.o.o. 6810 kuna (mjera 2) i 3600 kuna (mjera 3) i Satis d.o.o. 4662 kuna.

Ivica Getto
Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps