Veliki problem na području Baranje su posebice ranjive skupine stanovništva koje se nalaza na marginama društva. Upravo zbog toga je udruga Spiritus OS u partnerstvu s udrugom za psihosocijalne potrebe “Amadea” iz Đakova i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje osmislila projekt “Edukacijom i cjeloživotnim učenjem do zapošljavanja marginaliziranih skupina”.

O samom projektu nam više govori voditeljica projekta Ivana Dundović, koja je ujedno i izvršna direktorica udruge.

Naša ideja za ovaj projekt dolazi iz želje za boljim uklapanjem osoba koje su ranjive skupine te se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Smatramo kako već svi znaju da je dugotrajna nezaposlenost postala ozbiljan problem. Isto tako problem posebice pogađa ruralna područja što se vidi na području Baranje”

Sam projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020., u sklopu javnog poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju margina liziranih skupina u iznosu od 1.052.828,80 kuna.

Ističe kako je do sada uspješno educirano 17 pripadnica navedene skupine od ukupno 30 osoba te da je zanimanje veliko za sudjelovanje u projektu te poziva sve sa područja Baranje da se prijave putem elektronske pošte sos@sos.hr ili, amadea-dj@hi.t-com.hrili, osobno u ured udruge Spiritus, na adresi Stjepana Radića 5, Osijek, ili udruge Amadea, na adresi Frankopanska ul. 3, Đakovo.

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps